O-STA

Župan sprejel uspešne velenjske športnike mladince in kadete

Foto športniki urbani park

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je sprejel mlajše športnice in športnike - mladince in kadete, ki so državni prvaki v individualnih športih ali so osvojili prva tri mesta na državnih prvenstvih v kolektivnih športih. Teh uspešnih perspektivnih športnikov je v Velenju več kot 50 iz 6 klubov.

Do poletnih olimpijskih iger, ki jih bomo v Velenju spremljali v navijaški točki ob Velenjskem jezeru, nas loči le še dober mesec dni. Izjemno ponosni smo, da bodo na olimpijskih igrah nastopile kar štiri športnice iz velenjskih športnih klubov.

Župan Peter Dermol je športnicam, športnikom in trenerjem čestital za izjemne športne rezultate in se jim zahvalil za prispevek k prepoznavnosti Velenja.

Sprejema so se udeležili športnice in športniki iz Atletskega kluba Velenje, Plavalnega kluba Velenje, Rokometnega kluba Velenje, Karate kluba Velenje, Taekwondo&Kickboks kluba Skala Velenje in Smučarskoskakalnega kluba Velenje. Delež mladih, vključenih v športne programe, je izjemno visok tudi zaradi dobrih pogojev za športno udejstvovanje. Zato bomo v lokalni skupnosti z različnimi aktivnostmi še naprej spodbujali gibanje in vlagali v nadgradnjo športne infrastrukture.

Do poletnih olimpijskih iger nas loči le še dober mesec dni in izjemno smo ponosni, da bodo na letošnjih 33. olimpijskih igrah, ki bodo v Parizu potekale od 26. julija do 11. avgusta, nastopili tudi tekmovalci iz velenjskih športnih klubov: športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški alpinistični odsek Velenje), atletinji Anita Horvat in Agata Zupin (Atletski klub Velenje) in rokometašica Ana Gros, kapetanka ženske rokometne ekipe. Njihova tekmovanja bomo budno spremljali v velenjski navijaški točki med 8. in 10. avgustom ob Velenjskem jezeru (Vista), kjer bomo skupaj s Športno zvezo Velenje pripravili številne zabavne športne aktivnosti in spremljali televizijske prenose nastopov vseh slovenskih športnikov na tekmovanjih v Parizu.

V Velenju imajo športniki odlične pogoje za trening, saj v lokalni skupnosti skrbimo za kakovostno športno infrastrukturo. Imamo več kot 100 tisoč m² športnih površin, 20 tisoč m² šolskih vadbenih površin. Velenje je med mestnimi občinami glede na površino pokritih športnih objektov na 5. mestu, po površini odkritih pa na 9. mestu. Letos za podporo športu namenjamo 3,7 milijona evrov, naša najnovejša pridobitev je Urbani park. Letos smo v Rdeči dvorani obnovili tribuno, v prihodnje pa načrtujemo še menjavo strehe. Pripravljamo tudi projekte za obnovo Mestnega stadiona Velenje in izgradnjo športnega parka na Gorici.

Mladim športnikom so čestitali tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, direktor javnega zavoda Rdeča dvorana Velenje ŠRZ Dimitrij Amon in Marko Pritržnik, vodja Urada za družbene dejavnosti na Mestni občini Velenje.

V Velenju z izjemnimi športnicami in športniki, odlično športno infrastrukturo in številnimi športnimi dogodki potrjujemo, da smo mesto športa.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje