O-STA

V Europarku bodo tudi letos gostili povorko folklornih skupin

Europark Maribor bo kmalu spet poln barv, glasbe, plesa in veselja. Velika parada folklornih skupin, ki nastopajo na mariborskem Folkartu, bo namreč zadnji junijski petek, 28. 6., že tradicionalno obiskala največjo nakupovalno destinacijo severovzhodne Slovenije. Obeta se izjemen dogodek, obarvan s svetovno tradicijo, ki jo bodo predstavile številne skupine iz različnih držav sveta.

Že 36. mednarodni CIOFF® folklorni festival Folkart

To leto bo potekal že 36. Folkart - mednarodni folklorni festival, ki se uvršča med najvidnejše tovrstne festivale v Evropi in folklornem svetu. V organizaciji Narodnega doma Maribor in s pomočjo članov Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora je to festival, ki v štajersko prestolnico s svojo raznolikostjo in barvitostjo privablja številne obiskovalce od blizu in daleč. Temu prazniku svetovne kulturne nesnovne dediščine se tudi letos pridružuje mariborski Europark.

Barvit folklorni utrip širnega sveta

Sodelujoče folklorne skupine se bodo obiskovalcem Europarka predstavile naslednji petek ob 11.30. Spoznali bodo lahko skupine iz plemenite Črne gore, ki je ena najbližjih držav letošnjega nabora, ter občudovali kulturo Indije, države, polne kontrastov ter pridihov elegantne eksotike. Dih jemajoče lepote svoje dežele bodo predstavili plesalci in bobnarji iz Južne Koreje, z Nove Zelandije, dežele dolgega belega oblaka, pa prihajajo Maori, ki s svojo izjemno kulturo vedno znova očarajo. Panama, ki povezuje severni in južni del ameriškega kontinenta, bo v Europark prinesla sonce, veselje in čudovite barve, pisan kulturni folklorni utrip pa bo zaokrožila očarljiva in avtentična Portugalska.

Danes se je začel tudi 32. Festival Lent

Festival Lent, ki se to leto odvija med 21. in 29. junijem, je v štajersko prestolnico že pripeljal umetnike z vsega sveta in tako Maribor spremenil v prostor odkrivanja, spoznavanja, srečevanja in sobivanja najrazličnejših kultur. Obiskovalcem bo tudi tokrat ponudil številne prireditve na področju glasbe, folklore in plesa, gledališča in drugih. Festival Lent ponosno podpira mariborski Europark, katerega poslanstvo je sodelovanje z lokalno skupnostjo in podpiranje projektov, ki pozitivno vplivajo na prebivalce Maribora. V ta namen so obiskovalcem festivala do 29. junija omogočili brezplačno parkiranje v garažni hiši vse do 2. ure zjutraj.