O-STA

Olimpijski servis Pariz 2024: Kaj pripravljamo?

Do začetka olimpijskih iger nas loči le še dober mesec! Oči športnih navdušencev bodo med 26. julijem in 11. avgustom usmerjene v Pariz, kjer bo tudi izkušena ekipa poročevalcev Slovenske tiskovne agencije. Tudi letos namreč pripravljamo posebni olimpijski servis, v katerem boste lahko spremljali vse podrobnosti največjega športnega dogodka na svetu.

Igre v Parizu bodo za Slovenijo najštevilčnejše, saj bodo presegle 79 udeležencev, kolikor jih je bilo v Atenah 2004, slovenski športniki pa se bodo morali krepko potruditi, da bodo izboljšali rekordno bero treh zlatih medalj iz prejšnjih iger v Tokiu.

Kdo pripravlja olimpijski servis STA?

Njihove nastope in drugo dogajanje bodo spremljali trije novinarji STA in fotograf na terenu v Parizu ter številčna novinarska ekipa na sedežu v Ljubljani. Novice bomo dopolnjevali tudi s pomočjo informacij drugih tiskovnih agencij, ponudbo fotografij pa bomo obogatili s foto gradivom svetovnih agencij.

Kaj vključuje olimpijski servis?

Olimpijski servis bo vključeval tekstovne novice in tonske izjave, fotografije in krajše videoposnetke.

V času olimpijskih iger bodo olimpijski servis sestavljale aktualne novice, dnevne napovedi in dnevni pregledi dogajanja, analize, pregledi dobitnikov kolajn in druga statistika, zanimivosti, odmevne izjave, olimpijske iskrice.

Posebno stran bomo vsak dan dopolnjevali z aktualnimi vsebinami, ki bodo vključevale portrete slovenskih športnikov, podrobnejši pregled olimpijskih športov, spored tekmovanj s slovenskimi nastopi, tematske prispevke in zgodovino slovenskih nastopov na olimpijskih igrah.

Poročali bomo tudi o dogajanju v Slovenski hiši.


Kdaj zaženemo olimpijski servis?

Olimpijski servis bo zaživel približno 10 dni pred začetkom olimpijskih iger. Nabor prvih vsebin smo že zbrali v STAfokusu.

Zakaj se naročiti na olimpijski servis?

Ob zadnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu smo v olimpijskem servisu objavili več kot 1200 novic in več kot 1500 fotografij, ki jih je posnel fotograf STA.

Izkušena ekipa športnih novinarjev z dolgoletnimi izkušnjami poročanja z olimpijskih iger bo budno spremljala tako tekmovanja v Parizu kot tudi drugo dogajanje, povezano s olimpijskimi igrami. V olimpijskem servisu bodo poleg aktualnih rezultatov vseh športnih disciplin na voljo vrhunske fotografije in posnetki tonskih izjav. Pri spremljanju olimpijskih iger nam zaupajo tudi večji slovenski mediji in športne zveze.

Kako do olimpijskega servisa?

Naročnikom bomo pred začetkom zagona olimpijskega servisa posredovali uporabniška imena in gesla, s katerimi se bodo vpisali na posebno spletno stran in dostopali do vsebin. Če bi se želeli naročiti na olimpijski servis, pišite na marketing@sta.si ali pokličite na 01 241 01 26.