O-STA

Hura, počitnice! Naj se začnejo v.....

Prav danes bo v slovenskih šolah završalo. Hura, počitnice! Že diši po morju, morda po svežem gorskem zraku. No, tudi misel na ugasnjeno jutranjo budilko, igro s prijatelji in brezskrbno poležavanje ni slaba. Vrata šol se bodo zaprla, zidovi odpočili od mladostniškega šundra, šolske torbe bodo romale v kot.

Počitnice so veliko veselje, so pa lahko tudi velik stres. Avtomatično jih povezujemo s počitkom, izklopom iz dnevne rutine, odmikom od rutinskih šolsko-službenih obveznosti. A predno se odpravite od doma preberite teh nekaj informacij, ki vam jih v želji po lepih, sproščujočih, vključujočih počitnicah za vse sporočajo iz Baby Centra, izbrane trgovine z otroško opremo po letošnjem izboru kupcev.

1. Izprazni torbo in jo podari naprej

Naj se letošnje počitnice začnejo z mislijo na enake možnosti za vse otroke. V Baby Centru ob koncu šolskega leta zbirajo rabljene šolske torbe, v akciji Izprazni torbo in jo podari naprej. Tako hkrati udejanjajo dobrodelno noto in sledijo vedno bolj popularnemu trendu ponovne uporabe. Staro torbo, ki je še vedno lepo ohranjena in uporabna, tako do 20 julija prinesite na blagajno izbranih trgovin Baby Center. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) jih bodo pregledali ter podarili družinam, ki si nakupa novih ne morejo privoščiti. V zahvalo za prineseno torbo boste dobili kupon za 20% popust za nakup kateregakoli izdelka iz izdelčne skupine BC play v Baby Centru. No, pa recite, če to ni zmagovalna kombinacija. V eni potezi naredim nekaj dobrega, trendovskega in še pridobim popust.

1. Proslavite zadnji šolski dan

Zadnji šolski dan ima za šolarje tudi poseben pomen. Ne samo, da pridobijo spričevala in s tem priložnost, da se pohvalijo s svojim uspehom, predvsem jih prevzame pozitiven občutek, da so naredili še eno uspešno kljukico. Strokovnjaki staršem priporočajo, da se temu dnevu zato malo bolj posvetite. Vzemite si čas, skupaj z otrokom preglejte likovne izdelke, izberite katere boste morda preko poletja razstavili po domu, preglejte zvezke, predvsem pa poslušajte otoka, dajte mu prostor, da izrazi spomin na šolsko leto in pokaže rezultate. Seveda bodo veseli tudi pozornosti, nagrade. To je lahko skupen obisk kakšne prireditve, morda tortica v priljubljeni slaščičarni ali pa pozornost v obliki igrače, sestavljanke, zabavne igre. Slednje so še posebno priljubljene. Naj bo to priložnost, da jo izberete skupaj in celo naredite načrt sproščenega družinskega druženja ob njej.

1. Na bazen, k babici, na morje ali v hribe

Spakirati za počitnice je lahko pravi izziv, še posebno, če smo si zadali različne počitniške aktivnosti, recimo kolesarjenje, hojo v hribe in podobno. Naj velja nasvet, da si za pakiranje vzemite dovolj časa in najprej temeljito premislite, kaj potrebujete nato naredite seznam, za vsakega otroka posebej, ob tem pa ne pozabite tudi nase. Če boste na počitnicah počeli aktivnosti, ki jih sicer ne počnete pogoste, recimo hoja v hribe, preverite ali so lanski pohodni čevlji otroku še prav, prav tako kolesarska čelada in podobno. Pozornost posvetite tudi negovalnim in zaščitnim kremam, repelentom in mini potujoči lekarni. Ker je nakup vsega tega lahko velik stres in potrata časa vas vabimo v Baby Center, ki se ponaša s ponudbo na enem mestu. Otroško opremo, igrače, oblačila, obutev in kozmetiko najdete v 54 trgovinah po Sloveniji ali na babycenter.si, kjer na enem mestu lahko dobite praktično vse za nepozabne hura počitnice.

1. Kaj pa novo šolsko leto

10 tednov je do njega, časa za razmislek o ciljih, opremi za novo šolsko leto je pravzaprav dovolj. Je pa v porastu trend, da starši takoj po zaključku šolskega leta že nakupijo potrebščine za novega. Trgovci so že dobro založeni s potrebščinami, predvsem pa kupci točno vemo kaj potrebujemo, saj je spomin na šolo še čisto svež. Izbira je res velika, odločitev pa nemalokrat težka. Naj vam prišepnemo, da v Baby Centru ne pozdravljajo le počitnic, pač pa so pripravljeni tudi na novo šolsko leto. Šolske torbe, peresnice in druga šolska oprema vas skrbno izbrana že pričakuje. Med njim pa tudi čisto nova, a zelo priljubljena družina izdelkov Tiger Family. Pa pestra izbira šolskih copat in vse, kar na poti v šolo, v šoli ali doma v otroškem svetu ne sme manjkati.