O-STA

Kako najlepše poletne trenutke ujeti v video?

Podvodni posnetki so zaradi modrega filma najboljši tik pod vodno gladino. (foto_LAMAX)
Ljubitelji vodnih športov izberite kamero z visoko resolucijo in načinom Full HD. (foto_LAMAX)
Priročno stojalno vam lahko olajša snemanje športnih ali plesnih videov. (foto_LAMAX)

Poletje je čas, ko se odpravljamo na težko pričakovane počitnice, raziskujemo nove kraje in doživljamo nepozabne trenutke. Seveda si želimo te čudovite spomine ujeti in izkušnjo deliti s prijatelji ter družino. Ker slika pove več kot tisoč besed, lahko z ogledom lepo urejenega videa še dolgo po koncu dopusta podoživljamo občutke in si v spomin prikličemo podrobnosti, ki bi jih sicer pozabili. Kako torej posneti najboljše utrinke s poletnih dogodivščin? Spodaj z vami delimo nekaj nasvetov za snemanje in fotografiranje med potovanji.

Ključna je dobra priprava

Preden se odpravite na pot, preverite stanje svoje snemalne opreme. Poglejte, ali imate za načrtovane aktivnosti vse potrebne dodatke, kot so vodoodporno ohišje, rezervne baterije in spominske kartice. Pri sodobnih kamerah lahko z enim polnjenjem baterije posnamete do 120 minut posnetkov in ostanete pripravljeni na vse možne situacije, ne glede na to, ali gre za raziskovanje mest ali potapljanje v morju. Pred potovanjem se s kamero poigrajte in naredite nekaj testnih posnetkov, da boste še bolje pripravljeni na akcijo na poti. Športna kamera LAMAX X9.2 je zaradi svoje vsestranskosti in vzdržljivosti odlična izbira.

Kamera za vse destinacije

Kam se boste odpravili to poletje? Boste raziskovali katero od svetovnih prestolnic, se podali na avanturistično potovanje z nahrbtnikom ali se preizkusili v kakšnem vodnem športu? Za zajemanje dinamičnih prizorov, kot so športni podvigi ali vožnje z vodnimi skuterji, izberite visoko ločljivo kamero, ki omogoča način Full HD za snemanje počasnih posnetkov. Ker nihče ne mara tresočih posnetkov, je enako pomembna tudi dobra stabilizacija kamere, ki bo poskrbela, da bodo posnetki gladki in jasni, tudi če boste snemali med tekom ali vožnjo s kolesom.

Snemanje pod vodo? Zakaj pa ne?

Ljubitelji podvodnega sveta izberite kamero z vodotesnim ohišjem in preverite, do katere globine se lahko potopite. Pri tem ne pozabite, da ima voda zelo močan modri filter, zato globlje, kot smo, manj barv vidimo. Že 2 metra pod površino izgine rdeča barva, sledita ji oranžna in rumena. Na globini 40 metrov pod površjem pa lahko vidite le modro barvo. Prav zato je priporočljivo, da posnetke naredite tik pod vodno gladino.

Posnemite sebe v akciji

Ko želite posneti spontane trenutke ali deliti svojo zgodbo s svetom, je še posebej uporaben prednji zaslon, ki pomaga pri ustvarjanju selfijev in iskanju pravega kadra. Pri tem stavite na dobro ločljivost prednje kamere, ne glede na to, ali boste snemali počitnice v tropih, športni trik ali vlog. Če snemalno opremo dopolnite še z zunanjim mikrofonom, se lahko hitro prelevite v ustvarjalca ali ustvarjalko digitalnih vsebin.

Enostavno urejanje in deljenje posnetkov

Se še spomnite časov, ko smo za prenos posnetkov potrebovali dodaten vhod za spominsko kartico v prenosnem računalniku? Na to lahko na srečo pozabite. Mnoge akcijske kamere imajo možnost prenosa posnetkov preko Wi-Fi povezave, s čimer lahko posnetke še isti dan hitro prenesete na telefon, jih uredite in delite na družbenih omrežjih. Ne pozabite tudi na praktično dodatno opremo, kot so različni nosilci, stojala in mikrofoni za čistejši zvok.

Z malo načrtovanja in pravo opremo bodo vaši poletni spomini zajeti v najboljši možni kakovosti, pripravljeni, da jih delite z vašimi najbližjimi. Naj bo letošnje poletje polno nepozabnih trenutkov, ki jih boste lahko vedno znova podoživeli.