O-STA

3 Group in Yahoo! širita strateško partnerstvo, da bi storitvi Yahoo! Go for Mobile 2.0 in Yahoo! oneSearch(TM) približali uporabnikom

Mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2007

LONDON & LAS VEGAS--(BUSINESS WIRE)--8. januarja 2007--3 Group, vodilni globalni igralec na področju širokopasovnega mobilnega dostopa do interneta tretje generacije (3G) in Yahoo! Inc. (Nasdaq:YHOO), eno izmed vodilnih globalnih internetnih podjetij, sta razširili partnerstvo na nove mobilne internetne storitve.

Podjetji bosta storitev Yahoo! Go for Mobile 2.0 - ki je bilo danes predstavljeno na CES-u v Las Vegasu - ponudili uporabnikom storitev 3 Group v Veliki Britaniji, Italiji, na Irskem, Švedskem in Danskem. Drugi trgi, na katerih deluje 3 Group, naj bi sledili v prihajajočih mesecih. Poleg tega bosta storitev Yahoo! Search nudili na portalu 3 Group na Irskem.

Širitev storitev Yahoo na Group 3 temelji na sodelovanju, ki sta ga podjetji sklenili junija 2006. To dokazuje Yahoojevo zavezanost utrjevanju vodilnega položaja na trgu mobilnega interneta. Yahoo! Go 2.0 je inovativna nova aplikacija, ki ki z originalno zasnovo, osebnimi nastavitvami za celoten internet in popolnoma novim načinom mobilnega iskanja na novo definira mobilni internet in mobilno iskanje.

OneSearch temelji na Yahoojevih poglobljenih izkušnjah, investicijah in znanju na področju namiznega iskanja kot tudi na sodelovanju z vodilnimi ponudniki vsebin, s čimer nudi najboljše mobilno iskanje na trgu.

Christian Salbaing, izvršni direktor za telekomunikacije v Evropi pri 3 Group, je dejal:

"Ko smo lani predstavili X-Series, smo dejali, da označuje začetek mobilnega širokopasovnega interneta in začetek novega poslovnega modela za mobilne operaterje. Širitev našega partnerstva z Yahoojem potrjuje, da X-Series daje uporabnikom točno to kar hočejo, kadar hočejo in to v neomejenih količinah in zastonj. Z Yahoojem imajo naši uporabniki dostop do najboljšega, kar ponujata internet in storitve za sporočanje."

Geraldine Wilson, članica uprave Yahoo! Europe, pristojna za medmrežne povezave, pravi:

"Širitev našega partnerstva s 3 Group, enim izmed vodilnih igralcev na trgu mobilnega širokopasovnega interneta, je dodaten dokaz Yahoojeve zavezanosti, da ostane številka ena na trgu mobilnih storitev. Na tem trgu smo v idealnem položaju, saj imamo največje število uporabnikov, širok nabor vodilnih storitev in sporazume o sodelovanju z več kot 80 mobilnimi operaterji in proizvajalci mobilnih aparatov v več kot 40 državah. Menimo, da bo 2007 razburljivo leto za Yahoo, saj ga začenjamo s številnimi novimi storitvami in partnerstvi." Ključne storitve, ki bodo na voljo uporabnikom 3 Group:

-- Yahoo! Go 2.0 --

-- Inovativna aplikacija, ki z originalno zasnovo, osebnimi nastavitvami za celoten internet in popolnoma novim načinom mobilnega iskanja na novo definira mobilni internet.

-- Z novim krožnim vmesnikom lahko uporabniki navigirajo po izboru Yahoojevih orodij za e-pošto, lokalne informacije in zemljevide, novice, šport, finance, zabavo, vreme, souporabo fotografij in iskanje.

-- Yahoo! oneSearch --

-- Popolnoma nova mobilna storitev za iskanje, ki uporabnikom daje točno to, kar potrebujejo - takojšnje odgovore.

-- Prepozna namen iskalnega niza in med rezultate uvrsti relevantne vsebine, ne pa samo preproste povezave do spletnih strani za osebne računalnike.

-- Rezultati so razvrščeni v skupine, zato jih je preprosto pregledovati ali podrobneje raziskovati.

-- Yahoo! Mail --

-- Preprost dostop do e-poštnih sporočil preko Yahoo! Mail poštnega nabiralnika, kjer lahko sporočila brišete, ustvarjate ali na njih odgovarjate.

-- Sporočila lahko shranite tudi lokalno na napravi, tako da so dostopna, tudi ko niste povezani na internet

- Yahoo! Messenger --

-- Pošiljanje in sprejemanje sporočil, souporaba smeškov, dostop do seznama prijateljev, tako kot na osebnem računalniku.

-- Pošiljanje informacij o prisotnosti za klepet s prijatelji ali sorodniki in pregledovanje informacij o prisotnosti da veste, kdaj so tudi oni dostopni

Podjetji nadaljujeta s prizadevanji, da bi 3 Group Yahoojeve storitve ponudil tudi na svojih trgih v Aziji, vključno z Avstralijo in Hongkongom, in sicer na slednjem s podjetjem Hutchison Telecommunications International. Podjetji bosta storitev tržili skupaj na Yahoojevih in 3 Group omrežjih.

O podjetju 3 Group

3 Group, podružnica družbe Hutchison Whampoa, je skupaj s Hutchison Telecommunications International vodilni igralec na 3G trgu, saj ima licence na 10 trgih, ki pokrivajo populacijo 175 milijonov ljudi. V manj kot treh letih je 3 Group izgradila popolnoma novo omrežje, kar je verjetno najhitreje zgrajeno radijsko omrežje na svetu. Skupina, ki se po svetu oglašuje pod blagovno znamko 3, je prvi operater na svetu, ki ponuja dual mode 3G storitve.

3G storitve so zaenkrat na voljo v Italiji, Veliki Britaniji, Avstraliji, Avstriji, na Švedskem in Danskem, v Hongkongu, Izraelu ter na Irskem. Več informacij o 3 je na voljo na www.three.com.

O podjetju Yahoo!

Yahoo je ena izmed vodilnih blagovnih znamk na internetu in ena najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Yahoojeva misija je povezati ljudi z njihovimi strastmi, skupnostmi in znanjem vsega sveta. Podjetje ima sedež v mestu Sunnyvale v Kaliforniji.

KONTAKT:

Yahoo! Europe

Chloe Graf, + 44 (0)7956 264 863

ali

3 Group

3 Media Office, +44 (0)20 7350 5696

www.three.co.uk