O-STA

Odlični na obeh maturah

Dijaki Gimnazije Celje - Center so se ponovno izkazali na maturi. Ob 9 zlatih na poklicni maturi in 11 zlatih na splošni maturi imamo še eno diamantno maturantko na poklicni maturi in dve diamantni maturantki na splošni maturi

Izjemno smo ponosni na naše maturante na splošni maturi - na spomladanskem roku 2024 so dosegli odličen 98 % uspeh, v knjigo zlatih maturantov pa bomo vpisali kar trinajst novih zlatih, od tega dve diamantni maturantki.

Ela Velepec, 4. c, in Neža Mikic, 4. č - diamantni maturantki 💎??. Posebno težo imata tudi zato, ker je bilo na spomladanskem roku le 20 diamantnih maturantov, torej jih je 10 % z GCC!

Zlati maturanti - Neža Hochkraut, Lara Kerznar, Anamarija Žohar, Bine Bedjanič, David Marinšek, Tjaš Esih, Lenart Gubenšek, Alen Labohar, Mia Koritnik, Mia Radišek in Špela Ramšak 🥇??.

Neža Mikic je na kemiji dosegla 100 % (skupno 8 dijakov v Sloveniji), pri slovenščini pa 97 % (skupno 4 dijaki v Sloveniji), kar sta najboljša rezultata generacije 2024. Izjemno! Zoja Ana Marolt je na OR iz angleščine dosegla 99 %, kar je najboljši rezultat v Sloveniji - kot edina.

Odlični smo bili tudi nasploh, državno povprečje točk na maturi je bilo 20,7, na GCC pa 22,9 ❤️

Priloga: fotografija zlatih maturantov in generacije

Dodatne informacije: Rok Lipnik, ravnatelj, rok.lipnik@gcc.si, 041-39-29-49