O-STA

Maturanti Gimnazije ŠC Velenje navdušili z izjemnimi rezultati

Matura ni le preizkus znanja, ampak je tudi preizkus vztrajnosti, vzdržljivosti in življenjske zrelosti, zato je ta dan za vse nas izjemno pomemben.

Rezultat letošnje mature je odličen - od 85 kandidatov, ki so maturo v celoti opravljali v spomladanskem delu, jih je bilo 79 uspešnih, kar predstavlja 93 %, in je, kot že nekaj let zapored, nad slovenskim povprečjem, ki letos znaša 92 %. Dijakom, ki jim je malo zmanjkalo, pa želimo, da bodo uspešni v jesenskem roku.

Kar 20 maturantov je doseglo 25 točk in več oz. odličen uspeh na maturi, kar predstavlja skoraj četrtino dijakov. To je dokaz, da smo delali dobro, da so dijaki resnično dali vse od sebe, predvsem pa, DA SE DA. Hvala vsem učiteljem, ki so dijake usmerjali in jim bili na voljo vse do zadnjega.

Hvala tudi staršem, ki so verjeli v svoje otroke, jih spodbujali in jim stali ob strani.

Še posebej pa želim izpostaviti kar osem zlatih maturantov, ki so na maturi dosegli 30 točk in več, to so Ambrož Sovič, 4. A, 33 točk; Kim Fricelj, Vida Ramšak in Andraž Železnik, 4. A, 32 točk; Eva Jesenko, 4. A, in Nives Gošnjak, 4. B, 31 točk; Blaž Peter Brunšek in Matjaž Meža, 4. B, 30 točk. Zelo smo ponosni nanje.

Dragi maturanti! Prava skrivnost uspeha je zaupanje v samega sebe, zato bodite ponosni nase tudi vi, ne bojte se novih poti, ampak z odločnostjo in vero vase premagujte ovire v življenju in na križpotjih vedno izbirajte prave poti. Gimnazija vam je zagotovo dala dobre temelje, na katerih boste odslej gradili sami.

Znanje, ki ste ga pridobili, je izjemno pomembno, ni pa vse. Še pomembnejše so vaše osebnostne lastnosti, ki ste jih v letih gimnazijskega izobraževanja brusili in oblikovali. Zato ostanite med seboj povezani, kljub temu da vas bodo poti raznesle na različne smeri, še naprej razvijajte empatijo in čut za sočloveka ter naravo okoli nas. Le povezani in v medsebojnem spoštovanju lahko gradimo skupno pot in vanjo vgradimo svoj delček mozaika k uspehu.

Kot pravi Mark Twain: "Dvajset let kasneje se ne boste kesali za stvari, ki ste jih storili, ampak za stvari, ki jih niste storili." Odplujte iz svojega varnega pristana. Ujemite vetrove. Raziskujte. Sanjajte. Odkrivajte. Naj bo vaša prihodnost svetla in polna uspeha in naj vas pot vedno pripelje nazaj v domači kraj.

Hvala vam za vaš pečat, ki ste ga pustili na naši gimnaziji.

Vse dobro vam želim in SREČNO na vaši poti!

Gabrijela Fidler, ravnateljica

Gimnazija

Šolski center Velenje