O-STA

Ekipa mladih celjskih športnikov je odpotovala na 56. Mednarodne igre šolarjev

Celje, 15. julij 2024 - Letošnje Mednarodne igre šolarjev bodo potekale v mehiškem Leonu, tudi tokrat pa se jih bodo udeležili mladi športniki iz Celja, ki bodo nastopili v plavanju, atletiki in tenisu. Šestnajstčlanska celjska delegacija je v Mehiko odpotovala včeraj, 14. julija.

Celjsko delegacijo sestavlja 13 športnikov in dva trenerja, ki prihajajo iz štirih športnih društev: Atletskega društva Kladivar, Plavalnega kluba Neptun, Društva vodnih športov Posejdon in Športnega društva Lokrovec.

V plavanju bodo nastopili Ela Žagar (DVŠ Posejdon), Taya Čanžek, Elina Bratina, Nino Capello, Jon Kočevar in Nejc Šetina (vsi PK Neptun), v atletiki Nela Rozman, Vita Holešek, Matic Krašovec, Urban Prodnik, Lovro Kralj in Jure Slapšak (vsi AD Kladivar) in v tenisu Dan Turnšek (ŠD Lokrovec).

Skupaj z ekipo sta odpotovala tudi Ana Ratkajec, svetovalka v Službi za šport na Mestni občini Celje, ter Marko Božiček, sekretar Športne zveze Celje.

Celje je že vrsto let pomemben partner Mednarodnih iger šolarjev, še posebej pa smo ponosni na dejstvo, da so bile prve Mednarodne igre šolarjev leta 1968 organizirane prav v Celju. Pobudnik projekta je bil športni pedagog Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o povezovanju različnih narodov in kultur preko športa.

Letošnjih iger v Leonu se bo po napovedih udeležilo več kot 1100 tekmovalcev, trenerjev in drugih udeležencev.

Mladi celjski športniki so na vseh dosedanjih igrah, ki so se jih udeležili, dobro zastopali barve našega mesta in se v posamičnih letih vrnil domov z odličji. Prepričani smo, da bodo tudi letos dali vse od sebe in se dobro odrezali, morda pa v Celje spet prispe kakšna žlahtna kovina.

Sicer pa Mednarodne igre šolarjev nimajo samo tekmovalnega značaja, namenjene so tudi tkanju prijateljskih vezi med mladimi športniki z vsega sveta.