O-STA

Odkrijte lepote slovenskega morja v Europarku

Čeprav je slovensko morje majhno, v sebi skriva izjemno bogastvo podmorskega sveta, ki ga marsikdo še ni imel priložnosti doživeti v vsej svoji lepoti. Prav s svojo raznolikostjo in edinstvenostjo navdušuje tako ljubitelje narave kot fotografe. Če bi se radi tudi vi potopili v slovenski podmorski svet, potem ne smete zamuditi fotografske razstave Pod gladino slovenskega morja, ki jo od danes pa vse do petka, 30. avgusta, gostijo v mariborskem Europarku pred trgovino Baby Center.

Razstava o življenju pod morsko gladino

Na razstavi Pod gladino slovenskega morja si lahko ogledate osupljive fotografije flore in favne našega morja - od pisanih rib in skrivnostnih morskih rastlin do drugih organizmov, ki bivajo v morju. Prav vsaka fotografija prikazuje življenje, ki se skriva pod morsko gladino, in hkrati poudarja, kako pomembno je ohranjanje tega dragocenega ekosistema. Fotografije so izdelali v Nacionalnem biološkem inštitutu na oddelku Morska biološka postaja Piran, njihov avtor pa je podvodni fotograf Tihomir Makovec.

Poletna osvežitev v Europarku

Vroči poletni dnevi kar vabijo k osvežitvi. Vsi tisti, ki se še niste odpravili na počitnice, se lahko v poletni pripeki zatečete v mariborski Europark, kjer boste v prijetno klimatiziranih prostorih lahko pobrskali za najnovejšimi modnimi kosi in izdelki za dom, ki so že dolgo na vašem seznamu želja. Obenem se lahko na največji štajerski nakupovalni destinaciji preizkusite v karting vožnji na vrhnjem parkirišču ali dan zaključite na terasi z osvežilnim napitkom v roki.

Več informacij najdete na Europarkovi spletni strani in družabnih omrežjih TikTok, Instagram in Facebook.