O-STA

Izdelki Chicco za zanesljivo zaščito otroške kože pred piki žuželk

Nega občutljive otroške kože poleti

Ključ brezskrbnosti ni v sreči, ampak v dobrem načrtovanju

Vsi smo se veselili brezskrbnega poletja, a če ste starši, vas pred pričetkom dopusta vseeno prevevajo tudi strahovi. Kaj če otroka piči čebela. Kaj če bo vaš apartma v osrčju kraljestva lačnih komarjev. Kaj če bo otrok razvil alergijo na sonce. Kaj če ga bo kljub kremi z visokim faktorjem opeklo sonce. Kaj če si na plaži odrgne koleno. Kaj če zakuha. Tole ne zveni prav nič brezskrbno, kajne?

Nekateri imajo pač srečo in se jim zgornji scenariji ne dogajajo. Skrivnost čim bolj sproščenega oddiha z otrokom za vse ostale pa se skriva v skrbnem načrtovanju. In če smo z nasmehom na obrazu izbirali luštne kopalke in rokavčke s prikupnimi motivi risanih junakov, se bo zdaj treba lotiti malce manj zabavnega, a zelo pomembnega načrtovanja potovalne lekarne. Uporaba UV oblačil in krem za zaščito pred soncem nam je postala že samoumevna, a poleg tega lahko za mirne dopustniške dni poskrbite še z nekaj izdelki.

Brez česa v vaši potovalni lekarni nikakor ne gre

Termometer, paracetamol in antihistaminik

Vaš mali radovednež je ves dan raziskoval plažo, skakal po vodi in se sladkal s sladoledom. Doživetij poln dan lahko malčka izčrpa in zvečer se pojavi vročina. Da boste lahko mirno spali in si bo otrok v prespani noči povrnil moči, ne pozabite na termometer in paracetamol. Če pa se pojavi kakšna nepredvidena alergijska reakcija na novo hrano ali pik žuželke, pa bo antihistaminik poskrbel za hitro olajšanje.

Obliži

Verjemite, da se bo ob takšnih s pujso Pepo ali Spidermanom nasmeh prej povrnil na obraz vašega otroka. Naj bo majhna praska ali večja odrgnina, obliži z najljubšimi junaki bodo poskrbeli, da bo rana v hipu pozabljena. In kar je najpomembnejše - vaš mali raziskovalec bo lahko hitro nadaljeval z odkrivanjem sveta.

Izdelki za zaščito kože

V prvih mesecih življenja je otrokova koža pravzaprav še zelo tanka, zato je še posebej občutljiva na zunanje dejavnike. Baby Moments je linija blagovne znamke Chicco, ki ponuja vse, kar potrebujete, za občutljivo kožo novorojenčka z namenskimi in specifičnimi izdelki za čiščenje, brez SLS in SLES, parabenov, alkohola in barvil.

Zaščita pred komarji/klopi

Komarji in klopi ne poznajo počitnic, zato je zaščita pred temi nadležnimi žuželkami obvezna. Chicco zaščitne kreme bodo z nežno, a učinkovito formulo poskrbeli, da bo vaš otrok zaščiten pred piki in ugrizi, pa tudi vi boste lahko uživali v mirnih večerih brez nenehnega preganjanja teh malih nadlog. Izbirate lahko med pisanimi in odišavljenimi nalepkami, ki jih lahko nalepite na otrokova oblačila ali kar na voziček, zaščitna sredstva v obliki negovalne kreme, sprejev, roll-onov in v obliki osvežujočih robčkov. Simpatična in modna zaščita pred piki pa je tudi Chicco zapestnica, ki jo lahko med drugim uporabite tudi kot elastiko za lase. Če izdelkov ne želite nanašati na kožo, lahko izberete tudi drugo možnost - prenosno ultrazvočno zaščito, ki deluje na baterije in komarje odganja kar do 100 ur. V ponudbi imajo tudi izdelke s hipoalergensko formulo za pomirjanje kože, če do pika le pride.

Vsi izdelki so primerni za otroke starejše od 6 mesecev, nekateri celo za dojenčke od 2 mesecev dalje. Izdelani so na bazi eteričnih olj, zato imajo nežen vonj in kože ne dražijo.

Hitra oskrba za rane

Ne glede na to, kako previdni ste, se lahko hitro zgodi, da se vaš malček poškoduje. Geli ali spreji za rane je prva pomoč pri vseh vrstah površinskih ran in prask, saj pospešujejo celjenje in preprečujejo okužbe.

Tako, pripravljeni ste na dopust brez stresa in neprijetnih presenečenj. Vse omenjene izdelke Chicco lahko najdete v bolje založenih specializiranih trgovinah z otroško opremo in drogerijah. Za več nasvetov in izdelkov pa spremljajte njihov Instagram profil. Želimo vam prijeten, igriv in varen dopust!

Kontakt za medije

Maja Ambrož

Marketing Director

t: +386 (1)

m: +386

e: maja.ambroz@akids.si

Eva Novak

Sidera, komunikacijska agencija

m: +386 31 763 015

e: eva@sidera.si