O-STA

Velenjski športniki na mednarodnih igrah šolarjev v Mehiki osvojili dve bronasti medalji

Skupinska fotografija

18 velenjskih športnic in športnikov se je na 56. poletnih mednarodnih igrah šolarjev pomerilo z več kot 1.500 mladimi športniki z vsega sveta. Ekipa, ki se je minuli konec tedna vrnila iz Mehike, je osvojila dve bronasti medalji - Oriana Lovrec v metu krogle in Staš Korenič Jamnikar v skoku v daljino.

Od 15. do 20. julija so v mestu Leon v Mehiki mladi športnice in športniki v starosti 12-15 let doživeli izjemno športno izkušnjo z mednarodnim povezovanjem in sklepanjem novih prijateljstev, spoznavanjem novih kultur in športnim udejstvovanjem na najvišjem nivoju. Osvojili so 2 bronasti medalji, uspešno pa so nastopili tudi ostali športnice in športniki, ki pa jim je tokrat zmanjkalo nekaj sreče za uvrstitev na najvišje stopničke.

Slovenijo so poleg Velenja zastopali športniki in športnice še iz treh mest - iz Celja, Gorij in Slovenj Gradca.

Kot smo že obveščali, so velenjsko ekipo mladih športnic in športnikov sestavljali: atleti in atletinje Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Staš Korenič Jamnikar, Gaja Gradišnik, Neja Jančič, Neža Rupreht, Oriana Lovrec, Samaja Djedović, Sara Acman in Tia Zupan Rehar s trenerko Tino Rotnik ter plavalci in plavalke Edin Ajšić, Grega Navodnik, Noa Fricelj, Omar Mustafić, Lana Lamešić, Lara Garcia Petras, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom.

Mednarodnih iger šolarjev so se udeležili pod strokovnim vodstvom Športne zveze Velenje.