O-STA

V Celje prihaja olimpijski festival

Foto: Jure Kravanja

Celje, 26. julij 2024 - V Parizu se s slavnostnim odprtjem danes uradno začenjajo 33. olimpijske igre. Olimpijski duh, ki pooseblja vrline, kot so vztrajnost, pogum, spoštovanje in prijateljstvo, bo ponovno - v maju smo že gostili slovensko baklo - preplavil tudi Celje. Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS-ZŠZ) v sodelovanju z Mestno občino Celje, družbo ZPO Celje in celjskimi športnimi društvi organizira Olimpijski festival Pariz 2024, ki ga bomo na Letnem kopališču gostili 31. julija in 1. avgusta.

Olimpijski festival, ki bo po več slovenskih krajih z neposrednimi prenosi iger in spremljajočimi dogodki prinesel olimpijsko vzdušje in spodbujal športne navdušence k navijanju, bo v Celju potekal na Letnem kopališču. Na tem priljubljenem športnem prizorišču bomo lahko tako 31. julija in 1. avgusta naše olimpijske junake skupaj spremljali preko velikega televizijskega zaslona, hkrati pa se bodo lahko obiskovalci kopališča oba dneva tudi sami preizkusili v različnih športih.

Športni izzivi, ki jih v sodelovanju s celjskimi športnimi društvi pripravlja regijska pisarna OKS-ZŠZ, so plezanje na plezalni steni, curling, namizni tenis, rokomet, badminton, košarka na vozičkih, skoki na veliki prožni ponjavi, veslanje na trenažerjih, judo in odbojka na mivki. Najbolj pogumne čakajo tudi praktične nagrade.

Poletni olimpijski festival bo dogajanje na celjskem bazenu popestril dvakrat, in sicer:

- v sredo, 31.julija, od 15.00 do 20.00 in

- v četrtek, 1. avgusta, od 15.00 do 19.00

V sredo bomo lahko tako skupaj navijali za moško rokometno reprezentanco, ki jo čaka dvoboj s Švedsko, obetajo se tekmovanja v judu, jadranju, na sporedu bodo tudi številne druge košarkarske in nogometne tekme. Zanimivo dogajanje nas v Parizu čaka tudi v četrtek, ko bodo potekala tekmovanja v plavanju, jadranju, odbojki. Na sporedu tudi kajakaški polfinale, kjer lahko pričakujemo tudi nastop slovenskih tekmovalcev.

Celjani na olimpijskih igrah

Slovenijo bo na olimpijskih igrah v Parizu zastopala najštevilčnejša reprezentanca doslej, za odličja se bo namreč borilo kar 90 slovenskih športnikov in športnic.

Člani olimpijske delegacije so tudi trije člani AD Kladivar Celje Klara Lukan, Tina Šutej in Matic Ian Guček, trije celjski rokometaši Tilen Kodrin, Blaž Blagotinšek in Urban Lesjak ter dve celjski rokometašici Alja Varagić in Nataša Ljepoja.

Bodimo tudi Celjanke in Celjani ves čas z njimi, spodbujajmo jih s pozitivno energijo in glasnim navijanjem.

Pridite in začutite olimpijski utrip!