O-STA

Obnove cest in sanacije plazov po lanskih ujmah so v zaključni fazi

Lanske poletne ujme so v Mestni občini Velenje povzročile škodo v višini 14 milijonov evrov. Sanacijo nekaterih bolj zahtevnih poškodb smo načrtovali še v tem letu. Med drugim smo že izvedli sanacijske ukrepe na cestah Tone-Pusti potok v Plešivcu, Odcep Trbul, pri Ožirju v Krajevni skupnosti Konovo. Veliko del poteka še v drugih krajih. V okviru sanacije plazu na cesti Pusti potok v Velunjskem grabnu v Krajevni skupnosti Plešivec smo izvedli kamniti zložbi in rekonstruirali obstoječe vozišče.

Interventno sanacijo plazu pod cesto Odcep Trbul v Zgornjem Šaleku smo izvedli že v lanskem letu. Na cesto je vezanih cca 20 gospodinjstev Zgornjega Šaleka, ki nimajo drugega dostopa, zato je bila interventna sanacija nujna. Pri izvajanju del smo naleteli na poškodovano meteorno kanalizacijo, ki smo jo sočasno obnovili. Sanirali smo tudi drug plaz na isti cesti, ki se nahaja cca 100 m višje.

Predvidoma do konca letošnjega avgusta načrtujemo še izvedbo sanacijskih ukrepov pri hišah Meh-Laze, Jakob-Podgorje, Miklavžina-Plešivec, Banovšek-Janškovo selo, kjer plazovi ogrožajo stanovanjske objekte. V kratkem načrtujemo tudi zaključek sanacije na odcepu Vrčkovnik-Kocman v Krajevni skupnosti Paka pri Velenju in lokalni cesti Pik-Megalec-Graška Gora pri Piku v Krajevni skupnosti Cirkovce.