O-STA

Telekom Slovenije in GVO prejela priznanje občine Črna na Koroškem

V soboto, 17. avgusta, so v Telekomu Slovenije in v GVO prejeli prav posebni priznanji. Na slavnostni seji občinskega sveta, ki je potekala ob prazniku občine Črna na Koroškem, je vsako podjetje iz rok županje mag. Romane Lesjak prejela Listino solidarnosti. Listina solidarnosti je posebno priznanje občine Črna na Koroškem za "takojšnjo, nesebično in neprecenljivo pomoč pri reševanju življenj in premoženja prebivalcev občine ob poplavah avgusta 2023".

V imenu Telekoma Slovenije je priznanje prevzel Matjaž Beričič, direktor Omrežja in infrastrukture, v imenu GVO pa Zoran Košič iz Centra Maribor - Murska Sobota, ki je bil ob poplavah tudi med prvimi na terenu v Črni.

Ekipe Telekoma Slovenije in GVO so v Črni na Koroškem, ki je bila ob lanskih poplavah odrezana od sveta, v izjemno kratkem času in v izjemno oteženih okoliščinah uspele ponovno zagotoviti komunikacijske storitve. Za to so uporabili vse možnosti, ki so bile v danih razmerah na voljo, vključno s helikopterskimi prevozi policije, da so lahko napajanje baznih postaj zagotovili z agregati. V izjemnih okoliščinah je možnost komunikacije še toliko pomembnejša, kot sicer - in tudi bazne postaje, ko so se na teh območjih vračale v delovanje, so v trenutku dosegle maksimalen možen govorni promet. Nenazadnje so v Telekomu Slovenije na območju Koroške mobilni signal ter možnost klicev in pošiljanja SMS-sporočil v tistem obdobju prek nacionalnega gostovanja omogočili tudi uporabnikom operaterja A1.

Listina solidarnosti je priznanje vsem v Telekomu Slovenije in GVO.