O-STA

Celje - obnove otroških in športnih igrišč

V KS Teharje kmalu novo otroško igrišče, pri Dijaškem domu pa novo nogometno igrišče

Celje, 23. avgust 2024 - Po nedavni celoviti obnovi otroških igrišč v Mestnem parku Celje in na Brodarjevi ulici v Mestni četrti Dolgo polje, smo v teh dneh začeli z deli na otroškem in športnem igrišču v KS Teharje ter na Ljubljanski cesti pri Dijaškem domu, kjer bomo uredili novo nogometno igrišče.

V KS Teharje bomo postavili nova otroška igrala, ob športnem igrišču pa tribune. Namestili bomo dvojno gugalnico, previsno gugalnico in kombinirano igralo - stolp s toboganom in plezalno mrežo. Pod igrali bomo namestili ustrezno varno podlago in na območje igrišča postavili tudi klopi. Pri izboru igral so sodelovali predstavniki krajevne skupnosti in krajani.

Ob športnem igrišču bomo uredili tribune za sedenje, izvedene bodo v dveh višinah in bodo služile kot oporni zid za nasutje na zgornjem nivoju, kjer je otroško igrišče. Uredili bomo tudi tlakovano povezovalno pot.

Vrednost obnove znaša skupaj 56.574,34 € z DDV, od tega bo KS Teharje prispevala finančna sredstva v višini 20.000 €. Dela izvaja podjetje INTERSTAR.

Novo nogometno igrišče pri Dijaškem domu

Pri Dijaškem domu urejamo nogometno igrišče. Za podlago bo uporabljena umetna trava, okoli igrišča pa že postavljamo leseno ograjo. Na vzhodnem in zahodnem delu nogometnega igrišča bomo postavili gola in zaščitno mrežo.

Dela izvaja Javno podjetje Zelenice, vrednost investicije znaša 33.310,12 €.

Še v tem letu načrtujemo obnovo tribune na športnem igrišču pri Osnovni šoli Hudinja in otroškega igrišča pri Trubarjevi ulici 52. Pridobivamo projektno dokumentacijo za obnovo otroških igrišč na Čopovi ulici (MČ Savinja), na Podjavorškovi ulici (MČ Gaberje) in na Kalvariji (KS Aljažev hrib).

V začetku septembra pričakujemo projektno dokumentacijo za obnovo igrišča Pod lipami v MČ Dečkovo naselje, izbrani projektant je Kulturno društvo Prostorož. Projekt smo prijavili tudi za sofinanciranje sredstev iz MGTŠ, v vrednosti 50.000 €. Z urejanjem območja bomo predvidoma začeli jeseni, in sicer bomo uredili zelenico, postavili novo urbano opremo in dodatne koše za pasje iztrebke. Na igrišču bomo postavili nova igrala, mizo za namizni tenis, uredili poti, ki bodo omogočale dostopnost tudi za gibalno ovirane, ter postavili urbano opremo.

Pred postopkom izbire izvajalca je obnova športnega igrišča v KS Trnovlje, kjer je že pripravljen popis del.