O-STA

Na 55. MOS prihaja mednarodna poslovna konferenca "Invest in Celje"

Celje, 27. avgust 2024 - Na 55. MOS-u, največjem sejemskem dogodku v regiji, ki bo potekal od 18. do 20. septembra, bomo v sklopu 'MOS Business Days' ter v sodelovanju s Spirit Slovenia in Inkubatorjem Savinjske regije pripravili mednarodno poslovno konferenco Invest in Celje / Investiraj v Celju. Na dogodkih, ki se bodo zvrstili, bomo z gosti spoznavali dobre prakse pri upravljanju poslovnih con, Celje kot mesto gospodarskih priložnosti in platformo Amazon.

V sredo, 18. septembra, bo v dvorani Celjanka prvi dogodek z naslovom "Učinkovito upravljanje poslovnih con s pregledom dobrih praks iz tujine", na katerem bodo sodelovali predstavniki Mestne občine Celje, Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, agencije Spirit Slovenija ter mest Celovec in Ajdovščina. Spoznavali bomo platforme poslovnih con, dobre prakse in predstavili ekonomsko - poslovno cono Trnovlje - jug ter programe za podjetnike.

Drugi dan, v četrtek, 19. septembra, bo v mali kongresni dvorani Celjskega sejma mednarodna konferenca Invest in Celje, na kateri bomo gostili ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana, ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon, predstavnike Spirit Slovenija, Mestne občine Celje, družbe Nepremičnine Celje, Inkubatorja Savinjske regije ter gospodarstvenika Marjana Batagelja.

V sklopu dogodka pripravljamo tudi okroglo mizo s priznanimi strokovnjaki, ki jo bo povezoval dekan in predavatelj izr. prof. dr. Gorazd Justinek.

V petek, 20. septembra, v Modri dvorani Celjskega sejma pripravljamo mednarodni dogodek posvečen priložnostim, ki jih ponuja platforma Amazon. Gostili bomo mednarodno priznane predstavnike te velike mednarodne skupnosti in strokovnjake za marketing. Z nami bodo Danny McMillan, Ben Leonard, Vincenzo Toscano, Jana Krekic in Oana Padurariu.

***

Celje, 27. avgust 2024

Številka: 091-6/2024