O-STA

Mestna občina Celje organizirala strokovno srečanje za pedagoge

Celje, 30. avgust 2024 - Vse življenje se učimo. Tega se še posebej zavedajo vsi, ki delajo z otroki in mladimi, saj opravljajo izjemno pomembno poslanstvo in sooblikujejo človeka. Včeraj smo pripravili četrto strokovno srečanje pedagogov, ki je bilo namenjeno tudi vsem drugim posameznikom in organizacijam, ki v Mestni občini Celje podpirajo zdrav razvoj mladih. Navdihe in znanja treh odličnih govorcev je pred začetkom novega šolskega leta poslušalo okoli 1000 udeležencev.

O bistvu in pomenu zdrave vzgoje in kakovostnega izobraževanja, ki temeljita na spoštovanju, sočutju in razumevanju, ter si ju zasluži vsak otrok, so spregovorili Urban Urbanc, Sara Isaković in Rok Terkaj - Trkaj. Srečanje smo organizirali v okviru uresničevanja Trajnostne strategije za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij v Mestni občini Celje, ki jo želimo udejanjati čim bolj aktivno.

Vsi trije govorci že leta delajo tudi z otroki in mladimi. Urban Urbanc je pedagog, avtor, učitelj AEQ metode® in svetovalec za avtentičen način življenja ter medsebojne odnose. Sara Isaković je nekdanja vrhunska športnica in srebrna olimpijka, avtorica ter magistrica psihologije s pridobljenima izobrazbama "BA Psychology" na Univerzi Berkeley (ZDA) in "MA Perfomance Psychology" na kalifornijski univerzi v San Diegu (ZDA). Rok Terkaj - Trkaj je glasbenik - raper, pisec besedil, novinar, popotnik, dvakratni slovenski zmagovalec v "freestyle battlu" in univerzitetni diplomirani teolog. Vsi trije so ljudje z velikim srcem in predano opravljajo svoje poslanstvo - ljudi opolnomočiti in ozavestiti tako, da se bodo lažje soočali z izzivi, ki jih prinaša vsakdanje življenje.

Okoli 1000 udeležencem včerajšnjega srečanja - celjskim pedagogom s področja predšolske vzgoje, primarnega, sekundarnega in terciarnega izobraževanja, športnim društvom ter vodstvenim kadrom v javnih zavodih in podjetjih ter ostalim pomembnih ustanovah v našem okolju, ki podpirajo zdrav razvoj mladih - so dali številne koristne napotke za spodbudno novo šolsko leto, predvsem pa delili znanje, ki so ga pridobili na podlagi lastnih izkušenj.

Vzgoja in izobraževanje nista le priprava na življenje, ampak nas spremljata ves čas - najprej kot otroke, šolarje, dijake, študente, nato kot zaposlene in starše. Učimo se vse življenje.

Udeležence je uvodoma pozdravil župan Matija Kovač, ki je vzgojiteljem, učiteljem in profesorjem zaželel uspešno novo šolsko leto in poudaril pomen teh srečanj.

Dogodek je povezovala in dodala svoje misli, ki temeljijo na bogatih izkušnjah pri delu z otroki in mladimi, mag. Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava. Gostila nas je I. osnovna šola Celje, prostor za govorce je z zelenjem in cvetjem okrasila Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, opremil pa Tehnopark Celje.

***

Služba za odnose z javnostmi in promocijo Mestne občine Celje