O-STA

Telekom Slovenije napoveduje: prihaja enotna mobilna številka na več napravah

Telekom Slovenije napoveduje: prihaja enotna mobilna številka na več napravah

Ljubljana, 3. september - Telekom Slovenije je v sodelovanju z vodilnimi ponudniki v svoje omrežje že integriral napredno tehnološko rešitev, s katero bo uporabnikom v kratkem omogočil še boljšo izkušnjo uporabe pametnih ur in drugih nosljivih naprav. S podporo za različne proizvajalce in modele, vključno s pametnimi urami znamk Apple, Google in Samsung, bodo lahko uporabniki prek elektronske SIM-kartice (eSIM) na več napravah uporabljali enotno številko.

"Delež nosljivih naprav v našem omrežju se konstantno povečuje, navade uporabnikov se spreminjajo, zato jim želimo tudi v tem segmentu zagotoviti napredno uporabniško izkušnjo. Z rešitvijo enotne številke bodo lahko uporabniki svojo mobilno številko hkrati uporabljali na več napravah brez prestavljanja SIM-kartice. Uporabnik se bo ob odhodnem klicu s katerekoli svoje naprave predstavljal z eno mobilno številko, v primeru dohodnega klica pa bodo zvonile vse naprave hkrati. S prevzemom klica na eni napravi bodo ostale naprave prenehale zvoniti in dohodni klic se bo označil kot sprejeti klic," pojasnjuje Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije.

Poleg tega bo novost uporabnikom olajšala tudi vklop dodatnih storitev 5G ter uporabo več mobilnih naprav z eno identiteto. Novosti bodo omogočile polno uporabo pametnih ur Apple eSIM, Google eSIM, Samsung eSIM in ostalih nosljivih naprav.

Telekom Slovenije bo z namenom podpore mobilnim napravam eSIM in dodatnim storitvam 5G-omrežja hkrati uvedel še nekaj novosti, s katerimi bo uporabnikom zagotovil kar se da enostavno uporabo novih tehnologij.

Novosti bo Telekom Slovenije uvedel še to jesen, ko bodo znane tudi vse podrobnosti.