O-STA

Synology je predstavil nadgradnjo operacijskega sistema DSM 7.2.2, ki prinaša izboljšano zanesljivost in maksimalno učinkovitost obdelave medijskih vsebin

Slika naprave

PRESS RELEASE - Sporočilo za javnost

Ljubljana, 5. 9. 2024 - Synology je predstavil DiskStation Manager (DSM) 7.2.2. Najnovejša posodobitev izboljšuje zanesljivost sistema z obravnavo potencialnih dejavnikov, ki vplivajo na delovanje sistema, ter izboljšuje učinkovitost obdelave medijskih datotek s pomočjo decentralizirane strategije.

"Z vsako posodobitvijo smo zavezani izboljševanju uporabniške izkušnje," je povedal Kenneth Hsu, direktor skupine za sisteme. "Pri DSM 7.2.2 smo temeljito preučili podsisteme, ki igrajo ključno vlogo pri upravljanju podatkov, ter namenili znatne vire za prenovo DSM, podpornih paketov in mobilnih aplikacij, da bi jih naredili bolj razširljive in zanesljive."

Zanesljivejša poslovna platforma

DSM 7.2.2 prinaša obsežne izboljšave zanesljivosti sistema. Celotna obnova sistema iz C2 Storage preko Hyper Backup je zdaj 4-krat hitrejša, kar bistveno skrajša čas obnovitve poslovanja (RTO). Mapam Hybrid Sharu in aktivnostim prenosa podatkov so povečali odpornost v primeru nepričakovanih izpadov napajanja strežnika. Poleg tega so izboljšali razpoložljivost enotne prijave (SSO) z izboljšanjem združljivosti z Entra ID (prej Azure Active Directory).

Napredna varnost podatkov

Synology DSM 7.2.2 prinaša tudi povečano varnost podatkov. S posodobitvijo je izboljšana sposobnost datotečnega sistema za samodejno popravljanje napak bitflip in povečana zanesljivost prilagodljive večfaktorske avtentikacije. Poleg tega so okrepili varnost nespremenljivih posnetkov (immutable snapshots) z odpravo potencialnega tveganja, ki omogoča odklepanje posnetkov preko ročnih sprememb atributov s strani administratorjev.

Povečanje učinkovitosti obdelave medijskih vsebin

DSM 7.2.2 prinaša strateški premik pri preusmeritvi obdelave medijskih vsebin na odjemalce in mobilne naprave, s čimer izkorišča široko razširjene zmožnosti dekodiranja in kodiranja medijskih vsebin. S tem zmanjšuje nepotrebno porabo strežniških virov. Uporabniki lahko z enostavno namestitvijo razširitve Synology Image Assistanta in namizne aplikacije zdaj izkoristijo 2,5-krat hitrejšo obdelavo sličic v primerjavi z obdelavo na strežniku. Ta izboljšava zmogljivosti narašča sorazmerno s številom hkratnih uporabnikov.

DSM 7.2.2 je zdaj na voljo za prenos. Za podrobne informacije o posodobitvah si oglejte opombe ob izdaji. Več o blagovni znamki in izdelkih Synology si lahko preberete na: https://www.xenon-forte.si/synology/.

Opomba: Testiranje je izvedel Synology z uporabo DSM 7.2.2 in Synology Photos za pretvorbo 80 slik, skupne velikosti 153 MB, v predogledne sličice. Uporabljen strežnik je bil DS224+ (J4125), odjemalska naprava pa je opremljena s procesorjem i5-7400 3GHz.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je priznani proizvajalec omrežnih pomnilnikov NAS, inovativnih rešitev za nadzor z uporabo IP kamer ter vrhunske omrežne opreme, ki preoblikujejo način, kako uporabniki upravljajo s podatki in izvajajo nadzor, v obdobju, ko prevladujejo rešitve v oblaku. Z osredotočanjem na najnovejše tehnologije, Synology omogoča uporabnikom centralizirano shranjevanje in varnostno kopiranje podatkov, enostavno deljenje datotek na oddaljene lokacije ter učinkovito izvajanje profesionalnih nadzornih rešitev in upravljanje omrežij na zanesljiv in cenovno dostopen način. Synology se dosledno zavzema za zagotavljanje izdelkov z naprednimi funkcijami in vrhunskimi storitvami za stranke v svoji panogi.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana