O-STA

Synology sodeluje z varnostno raziskovalno ekipo za izboljšanje varnosti za rešitev nadzora Surveillance Station

PRESS RELEASE - Sporočilo za javnost

Ljubljana, 9. 9. 2024 - Synology je objavil sodelovanje s TEAM.ENVY, priznano organizacijo za raziskave na področju varnosti, za izboljšanje varnosti rešitve za nadzor Surveillance Station.

Od začetka programa za nagrajevanje odkritih varnostnih ranljivosti leta 2019 je Synology sodeloval z več kot 200 varnostnimi strokovnjaki in organizacijami pri izboljšanju varnosti svojih izdelkov. Novembra 2023 je TEAM.ENVY v okviru tega programa poročal o možnih ranljivostih varnosti v Surveillance Stationu. Synology je nemudoma začel postopek preverjanja in odzivanja na incidente ter s sprotnimi varnostnimi posodobitvami odpravil ranljivosti, kar je preprečilo njihovo morebitno zlorabo.

"Zahvaljujemo se organizaciji TEAM.ENVY za njihovo sodelovanje," je izjavil Han-En Lin, vodja Synologyjeve ekipe za odzivanje na varnostne incidente. " Naš program za nadgrajevanje odkritih ranljivosti omogoča sodelovanje z vrhunskimi strokovnjaki za kibernetsko varnost in etičnimi hekerji, da pravočasno zaznamo in odpravimo ranljivosti, preden jih lahko izkoristijo zlonamerni akterji. S tem zagotavljamo varnost najbolj dragocenih sredstev naših strank - njihovih podatkov."

"Zelo cenimo Synologyjevo predanost vlaganju v varnost in njihovo sodelovanje z mednarodno skupnostjo za kibernetsko varnost. Upamo, da bodo tudi druga podjetja sledila Synologyjevemu zgledu ter sodelovala s strokovnjaki za kibernetsko varnost in vlagala v varnost svojih izdelkov," so v podjetju TEAM.ENVY pohvalili sodelovanje.

Ker so bile vse prijavljene ranljivosti odpravljene marca 2024, TEAM.ENVY načrtuje objavo tehničnih podrobnosti na konferenci DEFCON, ki je namenjena akademskim raziskavam in izmenjavi znanja. Synology uporabnikom priporoča, da za zagotovitev varnosti sistema posodobijo Surveillance Station na različico 9.2.0 ali novejšo.

Za več informacij si oglejte Synologyjev nasvet o varnosti izdelkov. Več informacij o podjetju in izdelkih Synology pa dobite na www.xenon-forte.si/synology.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je priznani proizvajalec omrežnih pomnilnikov NAS, inovativnih rešitev za nadzor z uporabo IP kamer ter vrhunske omrežne opreme, ki preoblikujejo način, kako uporabniki upravljajo s podatki in izvajajo nadzor, v obdobju, ko prevladujejo rešitve v oblaku. Z osredotočanjem na najnovejše tehnologije, Synology omogoča uporabnikom centralizirano shranjevanje in varnostno kopiranje podatkov, enostavno deljenje datotek na oddaljene lokacije ter učinkovito izvajanje profesionalnih nadzornih rešitev in upravljanje omrežij na zanesljiv in cenovno dostopen način. Synology se dosledno zavzema za zagotavljanje izdelkov z naprednimi funkcijami in vrhunskimi storitvami za stranke v svoji panogi.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana