O-STA

Raziskovanje umetne inteligence: strojno učenje pod drobnogledom

Avtorsko dopolnjena slika, ki je bila ustvarjena z UI (foto UL FE)

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) v okviru projekta Evropske noči raziskovalcev 2024/2025 za dijake in študente organizira predavanje z naslovom Strojno učenje umetne inteligence. Predavanje bo potekalo 11. septembra 2024, od 15. do 17. ure, v prostorih UL FE.

Cilj projekta Evropska noč raziskovalcev je promocija znanosti in raziskovanja, spodbujanje zanimanja mladih za znanstvene poklice in povezovanje znanstvenikov in javnosti. Projekt podpira Evropska komisija in velja za enega bolj znanih dogodkov, ki vsako leto poteka po več evropskih mestih.

Na UL FE bo v sredo, 11. septembra, od 15. do 17. ure, v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev 2024/2025 potekalo predavanje z naslovom Strojno učenje umetne inteligence, ki ga bo vodil izr. prof. dr. Simon Dobrišek. Dijaki in študenti bodo preko interaktivne predstavitve in zanimivih primerov iz prakse dobili vpogled v moč in potencial umetne inteligence za reševanje zahtevnih družbenih, zdravstvenih in okoljskih izzivov. Predavanje bo naslovilo tudi vprašanje, ali bo umetna inteligenca presegla človeško inteligenco, posebna pozornost pa bo namenjena tudi raziskovanju odnosa med umetno inteligenco in naravno neumnostjo, kar bo osvetlilo tako njene možnosti kot omejitve.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani UL FE.