O-STA

Telekom Slovenije je izboljšal mobilni signal v Poljanski dolini

Ljubljana, 16. september - Telekom Slovenije je s postavitvijo nove bazne postaje izboljšal pokritost z mobilnim signalom v Poljanski dolini. Nova bazna postaja je izboljšala signal na področju Poljan nad Škofjo Loko, naselja Hotovlje z okolico, Predmosta in Dobja, prav tako je mobilni signal okrepljen na cestni povezavi med Gorenjo vasjo in Škofjo Loko. Na delu omenjenega območja je bil signal zelo šibak oziroma ga ni bilo.

Z aktivnostmi za vzpostavitev bazne postaje so v Telekomu Slovenije začeli pred tremi leti. V tem času so pripravili projektno dokumentacijo ter pridobili vsa potrebna soglasja za izvedbo del. Gradnja je bila zahtevna, saj se lokacija nahaja na pobočju hriba, pri postavitvi pa je bilo treba upoštevati tudi odmike od sosednjih parcel, dostop do bazne postaje, bližnjo traso električnih vodov in cesto za dostop do drugih parcel. Optična povezava za delovanje bazne postaje je po celotni trasi vkopana, kar zagotavlja še večjo varnost povezav. Kljub zahtevni izvedbi je bila bazna postaja vzpostavljena v najkrajšem možnem času, tudi zaradi izjemnega sodelovanja krajanov.

V Telekomu Slovenije se iskreno zahvaljujemo krajanom in lastnikom zemljišč za sodelovanje in podana soglasja.

Za več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije so zainteresiranim na voljo svetovalci v Telekomovem centru Kranj na številki 041 700 700 ali na e-naslovu info@telekom.si.