O-STA

Konferenca SinFonIJA 17

Stiki z javnostmi Vipavska 13

Andreja Leban SI-5000 Nova Gorica

Telefon: +386 5 62 05 827

SPOROČILO ZA JAVNOST

Nova Gorica, 17. september 2024

Od četrtka, 26. septembra, do sobote, 28. septembra 2024, se bo v Novi Gorici dogajala že sedemnajsta izvedba mednarodne jezikoslovne konference SinFonIJA. Konferenco organizira Center za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici.

Svojo prvo izvedbo je SinFonIJA doživela leta 2008 prav na Univerzi v Novi Gorici. Od takrat konferenca potuje po območjih nekdanje Jugoslavije in Avstrijskega cesarstva. Po Novi Gorici so konferenco gostili še v Brnu, Vidmu, Novem Sadu, Budimpešti, Krakovu, Dubrovniku, Ljubljani, Gradcu, Nišu, Sarajevu in na Dunaju. V tem času je konferenca SinFonIJA zrasla v pomembno stičišče tvorbenih jezikoslovcev tega dela sveta, s kakovostjo sodelujočih prispevkov pa privablja tudi raziskovalce jezika zunaj tega območja. Kot napoveduje ime SinFonIJA, ki je kratica za SINtaksa, FONologija In Jezikovna Analiza, je konferenca, posvečena raziskavam vseh jezikovnih ravni, od glasoslovja, do morfologije, skladnje, pomenoslovja, pragmatike, pri čemer so na konferenci zastopane tako teoretične kot eksperimentalne raziskave jezikov.

Letošnja SinFonIJA bo postregla s 24 predavanji in 8 posterji, ki jih bodo predstavili udeleženci iz Azije, Severne Amerike in Evrope. Del konference bo tudi delavnica, posvečena večfunkcijskosti v morfologiji. Konferenco bodo obogatili tudi plenarni predavatelji Jonathan Bobaljik (Univerza Harvard), Predrag Kovačević (Univerza v Novem Sadu), Radek Šimík (Karlova univerza v Pragi) in plenarna predavateljica Luisa Martí (Univerza Queen Mary v Londonu). Dogodek bo potekal v angleščini.

Več informacij: https://sites.google.com/view/sinfonija-17

Programsko-organizacijski odbor:

Rok Žaucer, Guy Tabachnick, Petra Mišmaš, Franc Marušič, Madeleine Butschety, Maruša Brežnik Dornik

Dodatne informacije:

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

T: 05 62 05 827, GSM: 040 266 058

E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban