O-STA

Vabilo k obisku osrednjega dogodka Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!

Vljudno vas vabimo k obisku osrednjega dogodka projekta Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!, ki bo v petek, 27. 9. 2024, od 10. ure dalje na Mestnem trgu in več lokacijah v Ljubljani.

Projekt Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti!, ki ga koordinira Filozofska fakulteta in vključuje še devet drugih fakultet Univerze v Ljubljani, Pedagoški inštitut, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter pridružene partnerje, se v letih 2024 in 2025 osredotoča na odnos med človekom in umetno inteligenco.

Evropska noč raziskovalcev je vseevropski dogodek, ki ga promovira Evropska unija, da bi približala znanost družbi ter povečala zanimanje mladih za znanost. V letu 2024 poteka v 23 državah in več kot 400 mestih Evrope in širše. S projektom želimo javnost seznaniti in ozavestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalk in raziskovalcev in s tem približati razumevanje ter vpliv dela raziskovalcev na družbo in razvoj.

Poleg osrednje prireditve Evropske noči raziskovalcev v okviru dvoletnega projekta organiziramo tudi številne druge dogodke. Program vseh aktivnosti, ki se bodo odvile v sklopu projekta, sproti dopolnjujemo in je objavljen na projektni spletni strani.

Za vse informacije o naših aktivnostih in programu Evropske noči raziskovalcev smo na voljo na tel. št. 051 495 617 in naslovu noc.raziskovalcev@ff.uni-lj.si.

V pričakovanju vašega obiska na Evropski noči raziskovalcev vas lepo pozdravljamo.