O-STA

Prvi koncert abonmaja Vokalno-instrumentalni program

Prvi koncert abonmaja Vokalno-instrumentalni program
Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije

Vzvišeno

V petek, 20. septembra 2024, s pričetkom ob 19.30 vas vljudno vabimo v Dvorano Marjana Kozine v Slovensko filharmonijo na prvi koncert v sezoni 2024/25, na katerem se bo Kahi Solomnišvili prvič predstavil v vlogi novega glavnega dirigenta Orkestra Slovenske filharmonije!

S prvim koncertom abonmaja Vokalno-instrumentalni program slavnostno vstopamo v koncertno sezono 2024/25. To bo poleg izbranih sporedov šestih abonmajskih ciklov zaznamovalo tudi tesnejše sodelovanje z izvrstnim mladim, a že uveljavljenim Kahijem Solomnišvilijem iz Gruzije, ki z novo sezono prevzema mesto glavnega dirigenta Orkestra Slovenske filharmonije.

Na njegovem inavguracijskem koncertu bosta Zbor in Orkester Slovenske filharmonije obeležila 200. obletnico rojstva Antona Brucknerja, katerega pozno vokalno-instrumentalno delo Te Deum predstavlja dokončni izkaz njegove globoke religioznosti, medtem, ko bosta v prvem delu koncerta najprej zazvenela Sursum corda Edwarda Elgarja in novi Koncert za orgle Damijana Močnika, nagrajenca Prešernovega sklada in prejemnika Kozinove nagrade Društva slovenskih skladateljev.

Koncertni list