O-STA

Priznanje in nagrada za najuspešnejše srednješolce generacije 2023/24

Sporočilo za javnost

Celje, 24. september 2024 - Mladi nas vedno znova navdihujejo in tudi danes na županovem sprejemu za najuspešnejše dijakinje in dijake, ki so srednje šole zaključili v minulem šolskem letu, je bilo tako. Župan Matija Kovač je v Celjskem domu čestital 162 nekdanjim dijakinjam in dijakom celjskih srednjih šol, ki so nadpovprečno uspešno opravili maturo ali zaključni izpit, bili nadpovprečno uspešni na tekmovanjih znanja in na glasbenih tekmovanjih.

"V minulih letih ste s svojo prizadevnostjo, odločnostjo in jasnim ciljem izstopili iz povprečja. S tem ste navdihnili mnoge srednješolce, ki prihajajo za vami, svoje brate in sestre, svoje starše in tudi nas, predstavnike lokalnih skupnosti, iz katerih prihajate," je uvodoma dejal župan Matija Kovač in mladim povedal tudi: "Vsak od vas je na poti v prihodnost, ki bo zagotovo lepa in uspešna. Ker pa življenjskega scenarija vendarle ne pišemo povsem sami in življenjska pot nikoli ni povsem predvidljiva, vas zagotovo čakajo tudi izzivi, ki jih niste pričakovali. Takrat vam želim pogum in predvsem zaupanje, da zmorete vse, kar si zastavite (...) Želim vam, da bi imeli ob sebi vedno ljudi, ki jim zaupate in lahko z njimi delite veselje in skrbi. Želim vam fantastično prihodnost. Ste v obdobju, ko imate svet na dlani, veliko najpomembnejših odločitev in najlepših doživetij je še pred vami. Izkoristite ta neprecenljiv čas, ko je pravzaprav skoraj vse mogoče. Vse sanje so uresničljive, vsi cilji dosegljivi, vse možnosti še odprte. Ne bojte se izzivov, naj bodo spodbuda, da postanete še boljši in še uspešnejši. Uporabite svoj glas, izrazite svoje mnenje, povejte, kaj mislite, kaj si želite in kaj vam ni všeč. Bodite sami sebi najboljši prijatelj."

Župan se je v svojem nagovoru zahvalil ravnateljicam in ravnateljem, profesoricam in profesorjem ter čestital tudi staršem, za katere je bil danes zagotovo pomemben dan, uspeh njihovih otrok pa neprecenljivo priznanje, da so jim bili dober zgled in močna opora.

Najuspešnejše je nagovoril tudi vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol Iztok Leskovar, ki je med drugim posebej izpostavil dobro sodelovanje, ki v Celju odlikuje tako šole med seboj, kot tudi šole in Mestno občino Celje. Na to smo ponosni in zgled ostalim lokalnim skupnostim.

V imenu nekdanjih dijakinj in dijakov je vrstnike in goste nagovorila diamantna maturantka Gimnazije Celje - Center Neža Mikic. GCC je tudi pripravila današnjo prireditev, in sicer po mentorstvom profesoric Sandre Marguč in Jasmine Temnik Kerš. V kulturnem programu so nastopili The Schlagers pod vodstvom prof. Saše Šonca, pevka Zara Kregar, vokalna zasedba Favoza pod vodstvom prof. Danijela Berdena, GCC Nonet pod vodstvom prof. Barbare Arlič Kerstein, Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom prof. Davida Preložnika in mladi pesnik, prejemnik male Veronike Timotej Kristijan Kovač.

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje - Srednja šola je okrasila prostor, SIC Alme M. Karlin pa je poskrbel za pogostitev.

Vsem najuspešnejšim dijakinjam in dijakom generacije 2023/24 iskreno čestitamo in jim želimo srečno pot v prihodnost.

***

Celje, 24. september 2024

Številka: 091-6/2024