O-STA

Z javnima dražbama prodajamo zemljišči za stanovanjsko gradnjo za Pošto in v naselju Lipa

V Mestni občini Velenje prek javnih dražb prodajamo večji zemljišči za stanovanjsko gradnjo. Prvo zemljišče Pošta - Paka je namenjeno za gradnjo nove večstanovanjske soseske, kjer se načrtuje gradnja štirih stanovanjskih stolpnic s skupno približno 170 stanovanji. Izklicna cena zemljišča je 1,543 milijona evrov. Drugo zemljišče Lipa - vzhod je namenjeno za gradnjo 22 individualnih stanovanjskih hiš in ima izklicno ceno 1,014 milijona evrov. Obe dražbi sta objavljeni na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Javne objave in razpisi). Vabimo vse zainteresirane investitorje k oddaji ponudb.

Zemljišče Pošta - Paka

Zemljišče v velikosti 12.330 m² je v Mestni četrti Levi breg vzhod (parcela ID znak 964 2454/24). Zemljišče, ki se nahaja ob Kidričevi cesti, v neposredni bližini reke Pake, se prodaja za namen gradnje večstanovanjske soseske. Trenutno so na zemljišču travnik, igrišče in parkirišče. Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za to območje je v fazi priprave. Strokovne podlage in faze izdelave prostorskega akta so objavljene na naši spletni strani (Za občane, Urejanje prostora, Prostorski akti v pripravi). Izklicna cena zemljišča znaša 1,543 milijona evrov. Javna dražba bo potekala v četrtek, 10. oktobra, ob 13. uri na sedežu Mestne občine Velenje, Titov trg 1, v sejni dvorani.

Zemljišče Lipa - vzhod

Zemljišče v ocenjeni velikosti 26.000 m² se nahaja v Krajevni skupnosti Gorica (parcela ID znak 964 3341/80). Zemljišče, ki je trenutno travnik in vrtički, ima status nezazidanega stavbnega zemljišča. Prodaja se za namen individualne stanovanjske gradnje v skladu z Odlokom o zazidalnem načrtu Lipa - vzhod (Uradni vestnik, št. 7/21). Izklicna cena zemljišča znaša 1,014 milijona evrov. Javna dražba bo potekala v petek, 18. oktobra, ob 11. uri na sedežu Mestne občine Velenje, Titov trg 1, v sejni dvorani.

Vsi prostorski akti in pogoji za obe dražbi so objavljeni na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si. Več informacij pa lahko dobite v Uradu za urejanje prostora Mestne občine Velenje na telefonski številki 03 8961 670.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje