O-STA

Meditata Solutions je z namenom pospeševanja razvoja elektronskih kliničnih poskusov stopil v partnerstvo s Fast Track Systems.

Povezava Meditatovega Ravea in Fast Trackovega TrialSpace Designerja povečuje učinkovitost v razvoju kliničnih študij od načrtovanja protokola do EDC izgradnje študije.

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--7. februar 2007--Medidata Solutions, globalni ponudnik rešitev za zajemanje elektronskih kliničnih podatkov, upravljanje z njimi in poročanje o njih, je danes objavil vstop v partnerstvo s Fast Track Systems, Inc., ponudnikom tako programske opreme za načrtovanje kliničnih poskusov kot strokovnih storitev. Podjetji sta sklenili večletni dogovor za integracijo Fast Trackove programske opreme za načrte študij TrialSpace Designer(R)(TSD)z Medidata Rave (R), vodilno EDC platformo v industriji.

Tradicionalno se je o načrtovanju študij in o EDC gradnji študij razmišljalo kot o dveh ločenih dejavnostih. Naročniki so protokole in statistične načrte pripravili s pomočjo enostavnih namiznih aplikacij, ki nimajo toliko inteligence, da bi identificirale potencialna neskladja v teh dolgih dokumentih. Poleg tega so elektronski podatki na zahtevo (EDC) za vsako študijo zahtevali izvedbo velikega števila dejavnosti za implementacijo in preverjanje veljavnosti. Kombinacija TrialSpace Designerja in Medidata Ravea ti dve prej ločeni dejavnosti poveže in ustvari neprekinjen tok informacij od začetnega načrta študije, preko izgradnje elektronskega obrazca za poročanje o primeru (eCFR) in naprej.

Stranke, ki uporabljajo združeno rešitev, lahko svojo prakso kliničnega razvoja optimizirajo s Fast Trackovim orodjem za načrtovanje, ki je lahek za uporabo, ter ustvarijo tako dokumente študije kot standardizirane podatkovne modele študije. Ker gradi na Raveovi obstoječi zmogljivosti hitre gradnje in razvijanja študij, to partnerstvo omogoča samodejne implementacije elektronskih obrazcev za poročanje o primerih in pretoka dela za študije, ki temeljijo na standardih za elektronske načrte študij.

"Medtem ko se industrija trudi, da bi zamejila rastoče stroške razvoja, bo združena rešitev TrialSpace Designerja in Ravea zmanjšala drage neučinkovitosti in z avtomatizacijo mnogih zapletenih procesov, ki spremljajo začetek študije, razširila zmogljivost izvrševanja," je dejal Ed Seguine, generalni direktor Fast Track Systems, Inc.. "Sposobnost TSD-ja, da na samem začetku zajame in modelira zapletene informacije za načrte poskusov, na popoln način dopolnjuje Ravevo zmogljivost učinkovite konfiguracije in vodenja teh podatkov skozi ves cikel izvajanja. Vizija zares integriranega načrta študij in izvajanja, ki sledi, je zdaj postala realnost."

S tem partnerstvom bodo naročniki TSD lahko uporabljali za določanje protokola kliničnih poskusov, statističnega načrta in podrobnosti izvedbe, nato pa bodo informacije izvozili skladno s CDISC standardom modela za operacijske podatke. Izvoženi podatki se nato lahko s pomočjo Architectural Loaderja Medidatinega Ravea, ki je XML orodje za gradnjo študije, uporabijo za vzpostavitev EDC poskusa.

"Fast Trackovo edinstveno snovanje protokola in tehnologije načrta študije, integrirane z Raveom, nam bo omogočilo, da bomo našim strankam ponudili optimalno rešitev za izvajanje postopkov kliničnih poskusov od načrta študije do zajetja podatkov in upravljanja s kliničnimi podatki," je povedal Glen de Vries, tehnični vodja pri Medidata Solutions. "Dosegli smo že 50-odstotno znižanje pri zahtevah za konfiguracijo študije, s trajnim skupnim delom, združenim z možnostjo hitre ponovne uporabe, ki jo ponuja Raveova globalna knjižnica, pa pričakujemo, da bomo delovno obremenitev za razvitje študije še zmanjšali."

O Fast Track Systems, Inc.

Fast Trackovi izdelki z reševanjem težav, povezanih z izvedbenimi vidiki načrtovanja kliničnih poskusov, nižajo stroške, povečujejo skladnost in izboljšujejo produktivnost. TrialSpace Designer z zajemanjem informacij načrta študije kot podatkov, ki jih je mogoče ponovno uporabiti in jih lahko uporabljajo tudi drugi klinični sistemi ter se lahko izmenjujejo za uporabo v druge podobne namene, zagotavlja večjo konsistentnost in preglednost v načrtovanju poskusov. Grants Manager in CROCAS črpata iz več kot 25.000 izoblikovanih protokolov, 240.000 izpogajanih podpor in 4.000 CRO pogodb, da bi zagotovila, da bodo naročniki razumeli dejansko ceno in posledice strinjanja, ko se bodo pogajali o kliničnih dogovorih. Za več informacij o naših proizvodih in storitvah obiščite www.fast-track.com.

O Medidata Solutions Worldwide

Medidata Solutions v svetu vodilnim organizacijam, ki se ukvarjajo s farmacevtskimi in biotehnološkimi raziskavami ter z raziskavami medicinskih pripomočkov, pomaga maksimizirati vrednost njihovih investicij v klinične raziskave. Inovativno načrtovanje procesov, inovativna tehnologija in inovativne storitve z nudenjem zgodnjega vpogleda v zanesljive klinične podatke, kar je duša vsake raziskovalne organizacije, racionalizirajo klinične poskuse. Meditata Solutions v sodelovanju tako z velikimi kot z majhnimi podjetji kliničnim raziskovalcem pomaga varno pospeševati proces prenosa zdravil za izboljšanje življenja na trg, in sicer na šestih kontinentih in v več kot 80 državah. Meditata Solutions svoji obširni bazi strank z izkušenostjo na kliničnem področju in z odličnim poznavanjem več kot 20 terapevtskih področij, projektov iz faz I, II, III, IV, registrov in nadzorovanja ter študij z več tisoč raziskovalci in več deset tisoč subjekti, prinaša veliko koristi. Za več informacij prosimo, da obiščete www.mdsol.com.

CONTACT:

Lois Paul & Partners

Susan Lombardo, 781-782-5767

susan_lombardo@lpp.com

ali

Fast Track Systems, Inc.

Charlie Beitz, 215-358-1478

VP - TrialSpace Designer

cbeitz@fast-track.com