O-STA

V začetku septembra zadnji del kolesarske povezave do Šentjurja, začenja se obnova javne ceste ob mestnem pokopališču

Celje, 30. september 2024 - Nedavno smo v sodelovanju z našim javnim podjetjem Vodovod - kanalizacija (VO-KA) obnovili odsek lokalne ceste Teharje - Zvodno. S tem je bil dograjen še zadnji manjkajoči del kolesarske povezave Celje-Štore-Šentjur, ki jo bomo uradno odprli to nedeljo, 6. oktobra. Do sredine oktobra bomo zaključili tudi obnovo javne ceste pri mestnem pokopališču.

Obnova 990 metrov dolgega odseka lokalne ceste Teharje - Zvodno, ki je bil doslej v makadamski obliki, je vključevala ureditev odvodnjavanja, obrezovanje dreves in grmovnic, umestitev elektro vodov, nanos tamponske plasti, razširitev ceste in asfaltiranje.

Mestna občina Celje je obnovila odsek v dolžini 468 metrov, VO-KA, ki v MOC izvaja javno službo vzdrževanja cest, pa je obnovo odseka v dolžini 522 metrov izvedla v sklopu letošnjih rednih in investicijskih vzdrževalnih del. Gradbena dela je izvajalo podjetje GM Hercog. Dela so se začela sredi julija in bila končana pred dnevi, skupna vrednost opravljenih del znaša približno 195.000 evrov.

Obnova javne ceste ob mestnem pokopališču

Z javnim podjetjem Vodovod - Kanalizacija pa v teh dneh obnavljamo tudi odsek kategorizirane javne cesto Popovičeva ulica - Podgorje -Teharska cesta, ki vodi mimo spodnjega dela mestnega pokopališča. Gre za odsek v dolžini 380 metrov, ki ga bo preplastilo podjetje Remont NG.

Dela bodo predvidoma končana 10. oktobra, vrednost gradbenih del pa znaša 30.500 evrov (z vključenim DDV).