O-STA

Novi igrišči za prebivalce Teharij in Trnovelj

Celje, 2. oktober 2024 - V Celju se nadaljujejo investicije v javno prostočasno infrastrukturo, ki je namenjena predvsem spodbujanju aktivnega preživljanja prostega časa. V Krajevni skupnosti Teharje smo tako po lanski obnovi športnega igrišča poskrbeli tudi za dodatne površine za igro otrok ter obnovili tribune, medtem ko se v Krajevni skupnosti Trnovlje začenja obnova igrišča in površin pri tamkajšnjem gasilskem domu.

V KS Teharje smo v lanskem letu uspešno prenovili športno igrišče, letos pa smo projekt še nadgradili. Skupaj s predstavniki krajevne skupnosti smo namreč zasnovali projektno dokumentacijo, izbrali igrala in na zgornjem zelenem delu igrišča postavili nova igrala. Otroci in družine bodo lahko tako uživali na novi dvojni gugalnici, previsni gugalnici na vzmet in kombiniranem igralu s toboganom. Športni navdušenci bodo lahko odslej aktivnosti na igrišču spremljali na novi tribuni, prav tako je bila urejena tlakovana povezovalna pot, nameščena pa je bila tudi nova urbana oprema. Vrednost te investicije znaša 56.574,34 evrov, pri čemer je KS Teharje prispevala 20.000 evrov.

V KS Trnovlje pa se bo v prihodnjih dneh začela celovita obnova močno dotrajanega športnega igrišča ter asfaltne površine pred gasilskim domom. Skupna vrednost del znaša 73.784,26 evrov, pri čemer bo Prostovoljno gasilsko društvo Trnovlje pri Celju prispevalo pet tisočakov za sanacijo dvorišča pred svojim poslopjem, ki se nahaja ob igrišču. Na športnem igrišču bomo odstranili dosedanjo igralno površino in poskrbeli za novo asfaltiranje, uredili odvodnjavanje, obnovili oba gola ter kupili nova košarkarska koša. Nove bodo tudi talne označbe in urbana oprema ob igrišču, obnovili pa bomo tudi ograjo okoli igrišča.

Prepričani smo, da s temi investicijami pomembno prispevamo k izboljšanju kakovosti življenja občank in občanov. V minulih mesecih smo tako že obnovili igrišči na Brodarjevi ulici in v Mestnem parku, nedavno odprli novo nogometno igrišče pri Dijaškem domu. Po končani obnovi igrišča na Teharjah in Trnovljah nas čaka še izgradnja večnamenskega igrišča Pod lipami, ki bo najobsežnejši letošnji projekt na področju urejanja javnih igrišč, ter obnova igrišča v Mestni četrti Savinja.