O-STA

Erasmusov dan

VABILO

V dneh, ki so posvečeni Erasmus projektom, smo se tudi na Šolskem centru Velenje odločili, da vam predstavimo Erasmus+ projekte, ki potekajo na naših šolah v šolskem letu 2024/2025, zato vas VABIMO, da se nam pridružite na ŠC Velenje, Trg mladosti 3, v Velenju, 16. 10. 2024, in z nami preživite Erasmusov dan.

Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja.

Prijazno vabljeni na predstavitve zanimivih projektov v prostore C (rumene) stavbe - v avlo Višje strokovne šole, njene predavalnice in raziščite tudi kotičke Erasmus projektov na posameznih šolah ŠCV.

Janko Pogorelčnik,

direktor ŠCV

POTEK ERASMUSOVEGA DNE NA ŠCV

Ob 9h ste vabljeni na kavo in prigrizek za lažji začetek v avlo Višje strokovne šole.

9:20 Uvodni pozdrav: direktor ŠC Velenje, g. Janko Pogorelčnik (velika predavalnica Višje strokovne šole)

9:30 Nagovor vodje EU projektov na ŠCV, g. Miran Papež: predstavitev Erasmus+ projektov po šolah (velika predavalnica Višje strokovne šole)

9:45 Projekt AIM@VET: prof. dr. Peter Peer: Umetna inteligenca in analiza slikovnega materiala (velika predavalnica Višje strokovne šole)

10:20 Projekt AIM@VET: doc. dr. Žiga Emeršič: Poučevanje umetne inteligence v srednji šoli (velika predavalnica Višje strokovne šole)

Demonstracija: Demo celica projektov analize slikovnega materiala - globoki ponaredki, pravilno nošenje mask, detekcija uhljev (avla Višje strokovne šole)

11:30 Projekt 3D print: Viljem Osojnik: Metode dela in postopki izdelave 3D modelov cerkve Sv. Martina, Aljaževega stolpa, mlina na Muri, klopotca in vodnega mlina v Plešivcu (avla Višje strokovne šole)

12:15 Projekt 6CliPs: Lucija Mihelak: Interdisciplinarni pristop za celostno učenje (velika predavalnica Višje strokovne šole)

13.00 Projekt FSOK: Miran Papež: predstavitev projekta Štirje letni časi v ekološki kuhinji in zakuska v Ustvarjalnici Šole za storitvene dejavnosti

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do 14. 10. 2024 na: Prijava na Erasmus dan na ŠCV