O-STA

Spoznajte svet malih živali v mariborskem Europarku

Vsako jesen mariborski Europark skupaj z Društvom združenih gojiteljev malih živali Maribor obiskovalcem popestri obisk s prikupnimi živalmi. In tudi to leto ne bo nič drugače. Med 10. in 12. oktobrom bo namreč znova na ogled Razstava malih živali, na kateri bodo lahko ljubitelji živalskega sveta našli odgovore o puhastih kuncih, kosmatih glodavcih in raznolikih pticah ter izvedeli številne zanimivosti o različnih vrstah živali, njihovem življenjskem ciklu, okolju in prehranjevanju.

Razstava malih živali v Europarku

Na zdaj že tradicionalni razstavi si bodo obiskovalci lahko ogledali različne vrste in barvne različice pasemskih malih živali - od kuncev, golobov, perutnine do okrasnih ptic. Na ogled so vabljeni prav vsi, ki jih male živali zanimajo. Razstavo si bo mogoče ogledati v četrtek in petek med 9. in 21. uro ter v soboto med 8. in 21. uro v kletni etaži parkirišča Europarka ob Titovi cesti. Za mnoge otroke je prav razstava prvi, včasih pa tudi edini neposredni stik z malimi živalmi. Običajno si jo ogledajo v organiziranih skupinah vrtcev in šol, pogosto pa tudi s svojimi starši, dedki in babicami. Cena vstopnice je 3 evre za odrasle, 2 evra za upokojence in mladino do 18. leta ter 1,5 evra za posameznike v sklopu organiziranih skupin šolskih otrok. Predšolski otroci in invalidi imajo prost vstop.

Otroška predstava KAPICA RDEČA VOLKECA SREČA

To soboto, 12. 10., bo v Europarku na ogled tudi otroška predstava KAPICA RDEČA VOLKECA SREČA. V tej predstavi volkec ne želi biti več hudoben. Zato si za svoj rojstni dan zaželi, da bi ga praznoval skupaj s prijatelji in da se ga nihče ne bi več bal. Za pomoč prosi tudi otroke in si zaželi prav posebno željo. Se mu bo uresničila? Preverite ob 11. uri v nadstropju v bližini gostinskega lokala Ginger.

Za več informacij obiščite Europarkovo spletno stran in sledite družbenim omrežjem Facebook, Instagram in TikTok.