O-STA

Javno povabilo za članstvo v stalnih strokovnih komisijah Mestne občine Celje na področju kulture

Foto: Robi Valenti

Celje, 14. oktober 2024 - Mestna občina Celje je danes na svoji spletni strani objavila Javno povabilo za članstvo v stalnih strokovnih komisijah Mestne občine Celje na področju kulture.

H kandidaturi vabimo strokovnjake in ustvarjalce z različnih področij umetnosti in kulture. Prav tako vabimo javne zavode na področju kulture, izobraževalne organizacije za poklice v kulturi ter nevladne kulturne organizacije, da predlagajo kandidate za člane strokovnih komisij Mestne občine Celje na področju kulture za obdobje štirih let.

Stalne strokovne komisije bomo oblikovali za naslednja področja kulture:

· uprizoritvene umetnosti

· glasbene umetnosti

· vizualne umetnosti

· avdiovizualno področje

· področje knjige

· kulturno-umetnostna vzgoja

Število, sestavo, trajanje mandata, naloge, način dela in financiranje strokovnih komisij, pristojnih za kulturo, natančneje določa Pravilnik o strokovnih komisijah na področju kulture v Mestni občini Celje (Uradni list št. 87/24), ki je bil sprejet na zadnji, septembrski seji Mestnega sveta Mestne občine Celje. Rok za oddajo kandidatur je 25.10.2024.

Celotno javno povabilo je objavljeno na www.celje.si. Kontaktna oseba za dodatne informacije je Nina Marovt (nina.marovt@celje.si ali v času uradnih ur na 03 42 65 678).