O-STA

Projekt Zelena cona: Pridružite se nam na dogodku v znamenju narave, umetnosti in dobrega počutja

Projekt Zelena cona: Pridružite se nam na dogodku v znamenju narave, umetnosti in dobrega počutja

Celje, 14. oktober 2024 - Na Mestni občini Celje vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na družabnem dogodku Jesen v Drevesnem parku, ki ga pripravljamo v sklopu projekta Zelena cona. Dogodek bo potekal v torek, 22. oktobra, od 15. ure dalje in bo namenjen druženju ter promociji projekta, rekreacije in izobraževanja v naravi.

Namen projekta Zelena cona je revitalizacija dela Medloga in Škapinove ulice, ki ponujata možnost za razvoj novih načinov trajnostnega urejanja urbanega okolja in tesnejši preplet mesta z naravo. Na obeh lokacijah si želimo izboljšati kakovost obstoječih zelenih površin in s tem zagotoviti dodatne možnosti za izvajanje rekreacijskih ter izobraževalnih dejavnosti tako za občane kot za obiskovalce mesta. Začetek izvedbe projekta je predviden v prihodnjem letu, več informacij pa je na voljo na tej povezavi.

V zadnjih mesecih smo v sklopu projekta Zelena cona izvedli precej delavnic z različnimi dosedanjimi in prihodnjimi uporabniki tega območja, novo aktivnost pa pripravljamo že prihodnji torek, 22. oktobra, od 15. ure dalje. V Medlogu se bo na območju med Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti ter Vrtnim centrom Arboretum (parkirišče pri veliki platani) odvijal dogodek, ki bo namenjen promociji projekta, predvsem pa druženju, rekreaciji in izobraževanju v naravi.

Člani Iniciative Drevesni park pripravljajo vodeni izobraževalni sprehod po parku, Društvo podeželskih žena Meta bo poskrbelo za sladke jesenske dobrote, kot sta pečen kostanj in palačinke z jabolčno marmelado. Najmlajši in tudi tisti nekoliko starejši bodo lahko pobarvali ptičje hišice ter izdelovali hotele za žuželke. Na voljo bo vodena stoječa vadba na prostem, ki bo potekala dvakrat po 30 minut (ob 16. in 17. uri). Posebne ugodnosti za obiskovalce pa ta dan pripravlja tudi Vrtni center Arboretum.