O-STA

Obnova fasade na stavbi I. osnovne šole

Celje, 17. oktober 2024 - I. osnovna šola v Celju v teh dneh dobiva še lepšo podobo. Na matični zgradbi šole, ki je bila zgrajena leta 1927, poteka obnova fasade. Gre za prvo temeljito prenovo ometa in zaključnega sloja, ki sta zaradi spomeniško zaščitene stavbe natančno predpisana.

Obnova je vredna približno 395 tisoč evrov, financiramo pa jo iz občinskega proračuna.Izvajalec del je podjetje Ineko d.o.o., ki je z obnovitvenimi deli začelo septembra. Južna in zahodna stran fasade sta tako že v zaključni fazi obnove, vzhodna in severna pa bosta dokončani decembra. V sklopu prenove fasade bodo zamenjana tudi glavna vhodna in stranska vrata, zunanje okenske police in odtočne cevi. Sanirane bodo tudi frčade na strehi vzdolž Vrunčeve ulice.

"Investicije v vrtčevsko in šolsko infrastrukturo so ključnega pomena za zagotavljanje sodobnega, varnega in spodbudnega okolja, kjer naši otroci in mladostniki preživljajo svoj čas. Prenove niso le nujne z vidika ohranjanja stavb, temveč omogočajo tudi boljše pogoje za delo in učenje, hkrati pa z njimi prispevamo k boljšemu estetskemu videzu stavb in njihove okolice," je dejal vodja Oddelka za družbene dejavnosti dr. Bojan Cvelfar.