O-STA

Aktivne počitnice v Celju za lažje jesensko učenje

Celje, 18. oktober 2024 - Počitnice so namenjene nabiranju novih moči za šolsko delo in učenje. V Mestni občini Celje bodo otrokom in mladim v bližajočih se jesenskih počitnicah na voljo brezplačne športne dejavnosti. Program že vrsto let pripravljamo skupaj s Športno zvezo Slovenije ob podpori Fundacije za šport.

V športno-rekreacijskih objektih Mestne občine Celje bodo lahko osnovnošolci, dijaki in študenti od ponedeljka, 28. oktobra, do srede, 30. oktobra, izbirali med šestimi različnimi športi. Lahko bodo drsali, kegljali, plavali, igrali namizni tenis in badminton ter se preizkusili v športnem plezanju.

Brezplačen športni program dejavnosti je del prizadevanj za aktiven in zdrav življenjski slog mladih. V Mestni občini Celje imamo primerno infrastrukturo in se zavedamo, da športne dejavnosti pomembno vplivajo na telesno in duševno zdravje.

V Športni zvezi Celje, ki je izvajalec programa, opozarjajo, da je vstop v športne objekte na lastno odgovornost in da je število udeležencev omejeno. Vsak mora poskrbeti za svoje osebne stvari ter upoštevati navodila upravljavcev objektov in organizatorjev. Najbolj pomembno je, da ne pride do nepotrebnih športnih poškodb in da lahko mladi brezskrbno uživajo v počitniških aktivnostih.