O-STA

Koncert z naslovom "Čustveno" bo združil dve izjemni glasbeni deli, ki se poglabljata v tradicijo in ljubezenske motive.

Čustveno
Zbor Slovenske filharmonije_foto: Iztok Zupan

Čustveno: drugi koncert abonmaja Vokalno-instrumentalni program

V petek, 25. oktobra 2024, s pričetkom ob 19.30 vas vljudno vabimo v Dvorano Marjana Kozine v Slovensko filharmonijo na drugi koncert v sklopu abonmaja VIP. Koncert z naslovom "Čustveno" bo združil dve izjemni glasbeni deli, ki se poglabljata v tradicijo in ljubezenske motive. Zbor in tolkalni ansambel Slovenske filharmonije bo skupaj s kar osmimi solisti vodil dirigent Kahi Solomnišvili.

Nastopajoči:

Zbor in tolkalni ansambel Slovenske filharmonije

Kahi Solomnišvili, dirigent

Urban Stanič, klavir

Tim Jančar, klavir

Nejc Kamplet, klavir

Adam Kamplet, klavir

Ernestina Jošt, sopran

Ana Potočnik, alt

Gregor Ravnik, tenor

Miha Bole, bas

Program:

Igor Stravinski: Les noces | Svatba

Carl Orff: Catulli Carmina | Katulove pesmi

Sodobnika Igor Stravinski (1882-1971) in Carl Orff (1895-1982) sta v glasbeni govorici dve povsem samosvoji osebnosti. Če je za prvega značilno iskanje glasbenega izraza v novi tonalni logiki, se drugi izraža z oživljeno modalnostjo, a prav v izbranih delih sporeda se med njima razkrivajo tudi mnoge vzporednice. Stravinski je za vrsto svojih velikih baletov črpal navdih iz ljudskega izročila vzhodne Evrope, medtem ko je Orff za triptih Trionfi, katerega del sta poleg Catulli Carmina še Carmina Burana in Trionfo di Afrodite, posegel po antičnih in srednjeveških besedilih. Obe deli poleg prvinske ljubezenske vsebine izrazito povezuje tudi edinstvena zasedba: zbor, solisti, štirje klavirji in tolkala.

Spletni nakup vstopnic

Ne zamudite!