O-STA

Premierna izvedba glasbe komponista Gregorja Strniše v Parizu

Gregor Strniša, umetnik, ki je od novembra 2006 do februarja 2007 bival v ateljeju v Cite Internationale des Arts v Parizu, je ustvaril glasbo za plesno predstavo Ogledala duše (Miroirs de l'ame). Predstava je nastala v produkciji plesnega gledališča "A FLEUR DE PEAU", ki ga vodita brazilska koreografka Denise Namura in nemški koreograf Michael Bughdan.

Premiera bo 23. marca 2007 v pariškem gledališču Theatre du Lierre. Sledi 17 ponovitev. Glasbo za plesno predstavo je komponist Gregor Strniša napisal v Parizu, posneli pa so jo v studiju RTV Slovenija, v Mariboru.

Ob prisotnosti koreografa, ki je za to priložnost pripotoval iz Pariza, so glasbo posneli odlični glasbeniki mlajše generacije: Rok Zgonc violina, Andrej Zupan klarinet, Jan Sever klavir in Piero Malkoč kontrabas.

Na prvih 18 predstavah bo uporabljen zvočni posnetek, za prihodnje ponovitve pa se pripravlja tudi izvedba glasbe v živo.

O predstavi:

Predstava govori o svetu podob. Če je podoba to, kar zaznavamo z očmi, kaj je potem tisto, kar si v mislih predstavljamo? Katera podoba je pomembnejša, tista, ki jo vidimo ali tista, ki si jo predstavljamo?

Ali bi raje preživeli eno noč z Madono in tega ne bi nihče vedel ali pa bi bili raje za to noč prikrajšani, če bi potem drugi mislili, da ste jo doživeli ?

Vzemite duhovniku njegovo duhovniško oblačilo. Še vedno bo duhovnik, toda veliko težje vas bo v to prepričal.

Če bi imeli možnost na sebi nekaj spremeniti, bi spremenili svojo zunanjo podobo ali značaj ?

Kaj je realno, kaj virtualno ?

Več informacij:

http://www.letheatredulierre.com

http://www.paramundus.com

Desk Top Music, Prušnikova 19, 1000 Ljubljana

Elektronski naslov: desktopmusic@siol.net