O-STA

Pri Document Security Systems so sporočili, da je Nemško zvezno patentno sodišče potrdilo veljavnost patenta

ROCHESTER, N.Y. -- (BUSINESS WIRE) -- 27. marca 2007 -- Document Security Systems, Inc. (AMEX: DMC) (v nadaljevanju DSS), vodilno podjetje na področju preverjene, patentirane zaščite proti ponarejanju in nepooblaščenemu kopiranju, skeniranju in slikovni obdelavi, je danes sporočilo, da je Nemško zvezno patentno sodišče (Bundespatentgericht) v Münchnu, Nemčiji, razsodilo, da je evropski patent št. 0455750B1 (v nadaljevanju "patent") podjetja veljaven patent v Nemčiji. Razsodba je bila podana po današnjem enodnevnem zaslišanju.

1. avgusta 2005 je podjetje DSS zaradi domnevnega kršenja patentnih pravic na Evropsko sodišče prve stopnje vložilo tožbo zoper Evropsko centralno banko. Evropska centralna banka (v nadaljevanju ECB) naj bi, po njihovih navedbah, s proizvodnjo evro bankovcev kršila patentne pravice DSS-jevega evropskega patenta št. 0455750B1. 24. marca 2006 je DSS prejel obvestilo, da je ECB pri Nemškem zveznem patentnem sodišču vložila zahtevek za ugotovitev neveljavnosti. DSS je 24. marca 2006 prejel tudi obvestilo o ločenih nasprotnih tožbah za ugotovitev neveljavnosti patenta, vloženih pri patentnih sodiščih Združenega kraljestva in Luxembourga. Zahtevki za ugotovitev neveljavnosti, povečini v isti obliki, so bili posledično vloženi tudi na Nizozemskem, v Avstriji, Italiji, Španiji, Belgiji in Franciji.

Patrick White, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Document Security Systems, je dejal: "To je pomembna zmaga za naše delničarje, saj utemeljuje moč našega portfelja intelektualne lastnine. Bundespatentgerichtu, ki se nahaja v matični državi Evropske centralne banke, se zahvaljujemo za trud, vložen v ta zapleten primer, prav tako pa bi želeli izraziti hvaležnost našim odvetnikom, McDermott Will & Emery and Becker - Kurig - Straus. Naš patent je bil spoznan za veljavnega, zato bomo zdaj lahko, ne glede na nasprotne odločitve o veljavnosti drugih nacionalnih sodišč, nadaljevali s fazo naše tožbe proti ECB, ki zadeva kršenje patentnih pravic."

G. White je še dodal: "Upamo, da bomo zdaj, ko je Nemško zvezno patentno sodišče potrdilo veljavnost našega patenta, z vsemi narodi Evropske unije in njihovimi proizvajalci varnostnih tiskovin sodelovali pri iskanju priložnosti za partnerstva, ki bodo zagotovila optimalno varnost pri ščitenju njihovih prenosljivih instrumentov, pri čemer bodo v veliko pomoč naše nove in učinkovitejše tehnologije."

Ta razsodba bo DSS-ju omogočila tudi vlaganje zahtevkov za ugotovitev kršitve patentnih pravic proti proizvajalcem varnostnih tiskovin in razvijalcem programske opreme za različne bankovce, tiskane v Nemčiji, in za bankovce, ki se tiskajo v drugih evropskih državah in se uporabljajo v Nemčiji.

G. White je zaključil: "S to zmago smo zadovoljni, toda treba je povedati, da smo tehnologijo, ki jo ta patent ščiti že vse od njegove izdaje leta 1991, zelo nadgradili. Naš niz tehnološko izpopolnjenih izdelkov lahko znatno izboljša zaščito pred sodobnimi ponarejevalci. Tudi v prihodnje bomo nadaljevali z vlaganjem v raziskave in razvoj, da bi podjetjem in organizacijam po vsem svetu lahko ponudili njim prilagojene rešitve."

O Document Security Systems, Inc.

Hitro rastoče podjetje Document Security Systems, ki se ukvarja z razvojem varnostne tehnologije, je v svetu vodilno podjetje na področju razvoja optične varnostne tehnologije, ki pomaga preprečevati ponarejanje in goljufije s pomočjo najnaprednejših skenerjev, kopirnih strojev in slikovnih sistemov, kar jih je na trgu. Devet obstoječih patentov in 19 že vloženih patentov podjetja pokriva več kot 30 tehnologij in izdelkov, ki dragocene dokumente in tiskovine ščitijo pred ponarejevalci in tatovi identitet. Stranke podjetja Document Security Systems, med katerimi so tudi mednarodne vlade, velike korporacije in svetovne finančne ustanove, njegove tajne in tudi dobro znane tehnologije uporabljajo za zaščito številnih aplikacij, med katerimi so tudi, a ne zgolj, plačilna sredstva, pomembni dokumenti, osebne izkaznice, spletno trgovanje, potni listi in darilni certifikati. Document Security Systems želi postati v svetu vodilni proizvajalec najnaprednejših varnostnih tehnologij za papir, plastiko in elektronsko generirane tiskovine. Več informacij o Document Security Systems lahko najdete na njihovih spletnih straneh: www.documentsecurity.com in www.plasticprintingprofessionals.com.

Izjava o varnemu pristanu

To sporočilo vsebuje napovedne izjave, ki zadevajo pričakovanja o finančni uspešnosti v prihodnosti, le-to pa spremljajo negotovosti in tveganja. Možno je, da se bo finančna uspešnost podjetja razlikovala od pričakovane, in sicer zaradi različnih dejavnikov, med katerimi so tudi, a ne zgolj: spremembe v ekonomskih in poslovnih razmerah v svetu, povečanje konkurence, doseganje ravni prodaje za izpolnitev pričakovanih prihodkov, združevanje strank podjetja s konkurenčnimi podjetji, napredki v tehnologiji, nepričakovani stroški in obremenitve, ustrezno financiranje načrtov, spremembe v obrestih in v menjalnih tečajih, zakonske in druge odobritve ter neizpolnjevanje načrtov iz kakršnih koli razlogov. Vseh teh dejavnikov ni mogoče ne predvideti ne navesti. Vse napovedne izjave v tem sporočilu temeljijo na trenutnih razmerah, pričakovanjih in na drugih dejavnikih, za katere podjetje meni, da jih je v trenutnih razmerah vredno upoštevati. Perspektivne vlagatelje opozarjamo, da take izjave ne garantirajo uspeha v prihodnosti in da se dejanski rezultati lahko materialno razlikujejo od pričakovanih. Podjetje se ne zavezuje k posodabljanju katerih koli napovednih izjav, vključno s temi, ki so vsebovane v tem sporočilu, ali k razkrivanju kakršnih koli dejstev, dogodkov ali okoliščin, ki bi utegnile vplivati na točnost katerih koli napovednih izjav.

KONTAKT:

Vlagatelji:

Kei Advisors

LLCDeborah K. Pawlowski, 716-843-3908

dpawlowski@keiadvisors.com

ali

Mediji:

Dixon Schwabl Advertising

Kim Waver, 585-899-3273

kim@dixonschwabl.com