O-STA

Kolorektalni rak: Preventiva - Zdravljenje - Lajšanje

Dunaj (OTS) - Kirurgija, onkologija in radiologija - interdisciplinarna izmenjava idej na Mednarodnem EFR srečanju na Dunaju, in sicer na temo: Terapevtsko ravnanje pri razvitih oblikah kolorektalnega raka.

Dunaj je zopet pritegnil pozornost medicinske skupnosti: Na Mednarodnem ERF srečanju bodo mednarodno priznani strokovnjaki iz Združenih držav, Združenega kraljestva, Rusije in iz novih članic Evropske unije predstavili najnovejša odkritja s področja raziskav o zdravljenju razvitih oblik kolorektalnega raka. Med 13. in 14. aprilom naj bi v dunajsko AKF (splošna bolnišnica) prišlo 400 znanstvenikov in zdravnikov iz 18 narodov, da bi se pogovarjali o najnovejših strategijah zdravljenja.

Cilj mednarodnega EFR srečanja (Evropsko združenje za kolorektalni rak), je vzpostaviti standardizirane presejalne metode, metode diagnosticiranja in metode zdravljenja kolorektalnega raka.

"Prepričani smo, da je to mednarodno srečanje korak naprej na poti k izboljšanju metod diagnosticiranja in zdravljenja naših bolnikov," je predsednik EFR-ja, univ. prof. dr. Bely Teleky z univerzitetne bolnišnice za kirurgijo dunajske AKH, poudaril pomembnost mreženja med mednarodnimi strokovnjaki.

Posebni pomen EFR srečanja

Sodeč po trenutnih številkah Mednarodne agencije za raziskovanje raka (IARC), je kolorektalni rak, kot najpogostejša oblika novega tipa raka, nadomestil pljučnega. Vsako leto se kolorektalni rak razvije pri 280.000 Evropejcih. Pri 20-25 % bolnikov že pri prvem pregledu ugotovijo razvito obliko karcinoma. Dobra novica je, da je zdravljenje mogoče pri vseh stopnjah! Celo pri kolorektalnem raku in jetrnih metastazah. Tako pravi asist. prof. dr. Irene Kührer, generalna sekretarka EFR-ja in specialistka za rak na univerzitetni bolnišnici za kirurgijo dunajske AKH, ki, skupaj s prof. Telekyjem, srečanje organizira: "Naš primarni cilj je preprečevanje obolevanja za kolorektalnim rakom. S pomočjo novih metod, ki so na voljo, pa lahko lajšamo simptome in raka pogosto tudi ozdravimo."

Geslo letošnjega srečanja je torej: Preventiva - Zdravljenje - Lajšanje

Informacije: www.efrcancer.org

Registracija: Telefon: 0043/1/319-76-90-29, e-pošta: efr2007@at.kuoni.com

Tiskovna konferenca:

Podrobne informacije o strategijah zdravljenja kolorektalnega raka:

11. april ob 10:00, Klub avstrijskih novinarjev

Blutgasse 3, 1010 Dunaj

Kontakt:

Daniela Hennrich, Hennrich.PR

Telefon: +43 (0)664/408-18-18