O-STA

NextWave Wireless namerava kupiti IPWireless

Nakup bo podjetju NextWave prinesel koristen portfelj tehnologij mobilne televizije in mobilnih širokopasovnih izdelkov naslednje generacije

SAN DIEGO, Kalifornija -(BUSINESS WIRE)�- 9. april 2007 �- Podjetje NextWave Wireless Inc. (NASDAQ: WAVE), globalni ponudnik mobilnih širokopasovnih izdelkov in tehnologij za omogočanje naslednje generacije mobilnih komunikacij Wireless 2.0 je danes objavilo, da je podpisalo nepreklicno pogodbo o nakupu IPWireless Inc., podjetja v zasebni lasti s sedežem v San Brunu v Kaliforniji in z raziskovalnimi ter razvojnimi objekti v Združenem kraljestvu. IPWireless je podjetje, ki je splošno priznano kot glavni svetovni ponudnik TD-CDMA mrežne opreme in naročniških priključkov. Podjetje je bilo gonilna sila v razvoju standardov 3GPP TDD UMTS, na katerih temeljijo njihove rešitve za mobilno televizijo in javna brezžična širokopasovna omrežja z visoko ravnjo varnosti. Njihovo mobilno širokopasovno tehnologijo TD-CDMA je mesto New York nedavno izbralo za vzpostavitev javnega brezžičnega širokopasovnega omrežja z visoko ravnjo varnosti po celotnem mestu.

Pod pogoji pogodbe bo podjetje NextWave ob sklepu pogodbe plačalo približno 100 milijonov dolarjev, od tega bo 25 milijonov dolarjev v gotovini, 75 milijonov dolarjev pa v obliki skupnega staleža NextWave. Dodatno nadomestilo v višini do 135 milijonov dolarjev bo plačano na podlagi dosežka dohodkovnih mejnikov v časovnem okviru 2007 - 2009, kot je navedeno v pogodbi, s potencialnimi plačili v višini do 50 milijonov dolarjev pozno 2007 ali v 2008, do 7,5 milijona dolarjev leta 2008, do 24,2 milijona dolarjev leta 2009 in do 53,3 milijona dolarjev leta 2010. V primeru zaslužka je do 114 milijonov dolarjev tovrstnega dodatnega nadomestila plačljivega v gotovini ali delnicah skupnega staleža ob izvolitvi podjetja NextWave, do 21 milijonov dolarjev tovrstnih zneskov pa je plačljivih v gotovini ali delnicah ob izvolitvi predstavnikov delničarjev IPWirless. Potrebna odobritev imetnikov vrednostnih papirjev IPWireless je bilo pridobljeno ob izvršitvi pogodbe. Nakup podjetja IPWireless je še vedno podvržen različnim standardnim zaključnim pogojem, vključno s predpisoma Hart-Scott-Rodino in Nasdaq, zaključek pa se pričakuje v drugem četrtletju 2007. Za IPWireless se pričakuje, da bo deloval kot podružnica v popolni lasti podjetja NextWave.

"Nakup IPWireless se popolnoma sklada z našo strategijo oskrbe naših strank s cenovno najučinkovitejšimi visoko zahtevnimi mobilnimi širokopasovnimi izdelki in rešitvami, ki so dandanes na voljo. IPWireless in NextWave bosta sodelovala z namenom razširitve portfelja izdelkov podjetja IPWireless, da bi vključili tehnologiji WiMAX in/ali Wi-Fi za tiste ponudnike storitev in prodajalce opreme, ki potrebujejo tovrstne rešitve," je dejal Allen Salmasi, predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja NextWave Wireless. "Odlično globalno preteklo delovanje podjetja IPWireless v preteklosti, vključno z uspešno vpeljavo in komercializacijo tehnologije TD-CDMA, razvojem več brezžičnih širokopasovnih tehnologij, ki so bile prve na svojem področju, in nedavno vpeljavo TDtv do dokaz naše zmožnosti tehničnih inovacij in vrednosti, ki jo bomo prinesli k podjetju NextWave. Zelo smo vznemirjeni v pričakovanju sodelovanja z namenom razvijanja in omogočanja naprednih brezžičnih širokopasovnih rešitev bodoče generacije na trgu in izrekamo dobrodošlico celotnemu teamu podjetja IPWireless v družino podjetij NextWave. "

"NextWave in IPWireless si delita skupno vizijo, biti v ospredju razvoja prodornih tehnologij, potrebnih za zadoščanje zahtev hitro rastočega globalnega trga po mobilnih širokopasovnih storitvah," je dejal dr. Bill Jones, soustanovitelj podjetja IPWireless, ki bo ob sklepu pogodbe postal glavni izvršilni direktor podjetja IPWireless. "Zelo smo vznemirjeni, da bomo postali član družine NextWave, saj bo to izredno koristilo naši obstoječi bazi strank in bo okrepilo naše zmožnosti zagotavljanja širše ponudbe inovativnih izdelkov, storitev in rešitev strankam vseh globalnih trgov, za katere delamo."

Podjetje IPWireless je vodilo razvoj 3GPP TDD univerzalnih mobilnih telekomunikacijskih sistemov (UMTS) in trenutno strankam ponuja široko izbiro mobilnih širokopasovnih izdelkov in tehnologij. Oznanilo je pobude z nekaterimi največjimi ponudniki storitev na svetu, vključno s podjetji T-Mobile, Vodafone, Orange, Telefonica in 3UK. Mobilna širokopasovna omrežja, ki izkoriščajo TD-CDMA tehnologijo podjetja IPWireless, eno prvih mobilnih širokopasovnih tehnologij na podlagi standardov na svetu, so se komercialno razvila v več kot dvanajstih državah, med drugim v Republiki Češki, Novi Zelandiji, Nemčiji, Južni Afriki, na Švedskem, v Združenem kraljestvu in v Združenih državah.

TD-CDMA mobilna širokopasovna tehnologija podjetja IPWireless je zasnovana tako, da omogoča maksimalno delovanje in zanesljivost ter je priznana kot idealna, stroškovno učinkovita rešitev za izpolnitev ključno pomembnih brezžičnih širokopasovnih potreb vladnih in javnostoritvenih agencij, kot so policija, gasilci, agencije za javno varnost in organizacije za prvo pomoč. Septembra 2006 je Oddelek za informacijsko tehnologijo in telekomunikacije mesta New York izbral TD-CDMA mobilno širokopasovno brezžično tehnologijo podjetja IPWireless kot del petletne, 500 milijonov dolarjev vredne pogodbe s podjetjem Northrop Grumman za razvitje javnega mobilnega brezžičnega omrežja z visoko ravnjo varnosti. Tehnologija podjetja IPWireless, optimizirana za aplikacije, ki zahtevajo visoko raven varnosti, je optimalna rešitev za načrt s frekvenčnim pasom 700MHZ, o katerem trenutno presoja komisija FCC (Federal Communications Commission) za aplikacije, ki zahtevajo visoko raven varnosti. Tehnologija ponuja vladnim agencijam množico preverjenih in terensko preizkušenih delovnih koristi.

TDtv rešitev podjetja IPWireless na podlagi 3GPP Multimedia Broadcast Multicast Service (MBMS) omogoča UMTS operaterjem oskrbo s storitvami mobilne televizije in drugih multimedijskih storitev, ne da bi vplivali na njihove trenutne glasovne in podatkovne storitve. Preizkus TDtv tehnologije, ki so ga nedavno izvedli v Združenem kraljestvu štirje največji mobilni operaterji v Evropi, je uspešno pokazal njeno sposobnost stroškovno učinkovite oskrbe z visokokvalitetnimi večkanalnimi oddajnimi storitvami z uporabo obstoječega spektra poskusnih sodelujočih. TDtv podpira ključne potrošniške zahteve, vključno s hitrim časom menjave kanalov, zanesljivim delovanjem pri hitrih potovalnih hitrostih in brezšivno integracijo v majhne slušalke. V kombinaciji s podružnico podjetja NextWave, podjetjem PacketVideo, ki trenutno ponuja mobilne multimedijske software rešitve nekaterim največjim mobilnim operaterjem v Evropi, bo podjetje IPWireles lahko omogočilo še popolnejšo in potrošnikom prijazno TDtv rešitev strankam, ki so ponudniki storitev.

O podjetju NextWave Wireless

NextWave Wireless Inc. (NASDAQ: WAVE) razvija brezžične širokopasovne izdelke in tehnologije naslednje generacije za proizvajalce mobilnih naprav in mrežne opreme ter za operaterje brezžičnih storitev. Z več kot 700 zaposlenimi po celem svetu, NextWave Wireless vodi skupina izjemno izkušenih industrijskih veteranov iz podjetij Intel, Lucent, Microsoft, Motorola, Nokia, QUALCOMM in Texas Instruments. Skozi svojo NextWave Broadband podružnico podjetje razvija družino polprevodnih in mrežnih sestavnih izdelkov na podlagi tehnologij WiMAX in Wi-Fi. Podružnica PacketVideo nudi v naprave vstavljen multimedijski software za mobilne telefone in konvergirane naprave mnogim od največjih brezžičnih nosilcev in proizvajalcev slušalk na svetu. Njegova podružnica GO Networks ponuja ponudnikom komercialnih in komunalnih storitev po vsem svetu prenosne mobilne sisteme Wi-Fi, optimizirane za razvitje širokega območja. Da bi dopolnilo svoje aktivnosti razvijanja tehnologije, je podjetje NextWave pridobilo licenco za svoj spekter v Združenih državah, ki pokriva več kot 248 milijonov ljudi in vsenaroden WiMAX spekter v Nemčiji preko skupne družbe z večinskim nadzorom. Podjetje namerava narediti svoj spekter na voljo ponudnikom storitev, ki želijo razviti brezžična širokopasovna omrežja, ki izkoriščajo napredne brezžične širokopasovne izdelke in tehnologije podjetja NextWave. Obiščite NextWave Wireless na naslovu www.nextwave.com.

O podjetju IPWireless

Podjetje IPWireless izboljšuje učinkovitost brezžičnih standardov, da bi omogočilo napredne mobilne širokopasovne in multimedijske rešitve naslednje generacije. Te rešitve od začetka do konca razvijajo vodilni mobilni operaterji in agencije za javno varnost, da bi omogočili paleto mobilnih storitev na osnovi paketa z neprimerljivim delovanjem in ekonomičnostjo. Na 3GPP osnovana TDtv rešitev podjetja, ki jo preizkušajo podjetja Orange, Vodafone, Telefonica in 3UK, mobilnim operaterjem omogoča nudenje mobilne televizije in drugih multimedijskih storitev v njihovem obstoječem 3G spektru. Vse te rešitve napajajo ključne IPWireless tehnologije za izboljšanje učinkovitosti, ki povišajo učinkovitost v stvarnem svetu mobilnih omrežij naslednje generacije - zdaj in v prihodnosti. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja na www.ipwireless.com. Opomba glede izjav, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje "izjave, ki se nanašajo na prihodnost" za namene zakona o reformi pravnih postopkov v zvezi z vrednostnimi papirji iz leta 1995, ki vključuje tveganja in negotovosti. Nobenih zagotovil ni, da bodo izjave, ki se nanašajo na prihodnost, dosežene, dejanski dogodki in rezultati se lahko pomembno razlikujejo od napovedanih dogodkov in rezultatov ali od katerihkoli izjav, ki se nanašajo na prihodnost, izrečenih s strani ali v imenu podjetja NextWave, in se jih ne bi smelo razumeti kot navedba prihodnjih dogodkov ali rezultatov. Pomembni faktorji, ki bi lahko povzročili pomembnejši odmik dejanskih dogodkov ali rezultatov, so podrobneje razloženi v podatkih podjetja NextWave pri Komisiji za vrednostne papirje. Vsi tovrstni dokumenti so na voljo preko spletne strani KVP na www.sec.gov. NextWave se ne obvezuje k pregledu in posodobitvi katerihkoli izjav, ki se nanašajo na prihodnost, da bi odražale spremembe dogodkov ali okoliščin po datumu izrečene izjave, razen kot bo to potrebno v skladu z veljavno zakonodajo.

KONTAKT:

Mediji:

NextWave Wireless Inc.

Roy Berger, 203-742-2572

rberger@nextwave.com

ali

IPWireless Inc.

Madelyn Smith Orfitelli, 703-548-3738

madelyn.smith@comcast.net