O-STA

VAŠ GLAS PO VSEJ EVROPI

Dunaj, april 2007

AVSTRIJEC PAPILAYA BO POTOVAL PO EVROPI IN PROMOVIRAL BOJ PROTI AIDSU

Pod sloganom Get A Life - Get Alive sta moči združila mednarodna dobrodelna organizacija Aids Life in avstrijski predstavnik v letošnjem tekmovanju za popevko Evrovizije Eric Papilaya, ki bosta na turneji po 15 vzhodnoevropskih državah promovirala boj proti aidsu in za boljšo prihodnost.

�"Najstniki se dejansko ne zavedajo tveganja obolenja za HIV-om. Med delom za Aids Life sem srečal ogromno ljudi, ki so mi povedali svoje zgodbe o aidsu. Šokiralo me je in nemudoma sem vedel, da moram nekaj storiti," o svoji podpori organizaciji pravi Eric Papilaya, ki bo letos zastopal Avstrijo na tekmovanju za popevko Evrovizije. Papilaya, in dodaja: �"Tekmovanje v Helsinkih je priložnost, da dosežem več kot 200 milijonov ljudi po vsem svetu. Počaščen sem, da lahko na tekmovanju izvajam svojo glasbo, hkrati pa se borim za pravično stvar."

Aids Life Papilayi pomaga pri njegovem boju proti aidsu. Neprofitna organizacija je po vsem svetu znana po svojem plesu Life Ball na Dunaju, ki je največji dobrodelni dogodek v Evropi, namenjen boju proti aidsu. O prihajajoči turneji predsednik organizacije Gery Keszler pravi: �"Veseli smo, da smo našli mladega glasbenika, ki nas je pripravljen podpirati pri boju proti najnevarnejši bolezni na svetu. S turnejo po vzhodni Evropi bomo lahko osveščali ljudi, še posebej najstnike."

Turneja se bo pričela s posebnim dogodkom na Dunaju 20. aprila in se končala z mednarodno novinarsko konferenco v Helsinkih 8. maja. �"Komaj čakam, da se bom lahko pogovarjal z najrazličnejšimi ljudmi v vseh teh država. Čeprav govorim samo nemško in angleško, sem prepričan, da se bomo razumeli. Konec koncev obstaja univerzalni jezik - glasba."

Med turnejo je Eric Papilaya na voljo za intervjuje ob naslednjih terminih:

22. april Madžarska Budimpešta

23. april Srbija Beograd

24. april Bolgarija Sofija

25. april Makedonija Skopje

26. april Črna gora Podgorica

Bosna in Hercegovina Sarajevo

27. april Hrvaška Zagreb

28. april Slovenija Ljubljana

29. april Češka Praga

30. april Nemčija Berlin

1. maj Poljska Varšava

2. maj Litva Vilnius

3. maj Latvija Riga

Estonija Talin

4. maj Finska Helsinki

Za več informacij ali za intervju z Ericom Papilayo kontaktirajte:

Thorsten Kirmes

t.kirmes@247-mediasolutions.de

247 media solutions

Im Mediapark 6

50670 Koeln

Nemčija

Tel.: +49 - (0)221-16 92 332

Fax.: +49 - (0)221-16 92 334

Več informacij:

http://www.ericpapilaya.at

http://www.lifeball.org