O-STA

Robert T. DeMartini postal izvršni direktor podjetja New Balance

BOSTON, zvezna država Massachusetts, ZDA--(BUSINESS WIRE)--17. aprila 2007--Bostonsko podjetje New Balance je danes sporočilo, da je bil Robert T. DeMartini imenovan za izvršnega direktorja tega svetovnega proizvajalca športne opreme. DeMartini ima več kot 22 let izkušenj v industriji potrošniških izdelkov - med drugim je delal za podjetje The Procter & Gamble Company in The Gillette Company, nazadnje pa je bil namestnik predsednika uprave za področje potrošniških izdelkov podjetja Tyson Foods Inc..

"Po 35 letih upravljanja družbe menimo, da je čas za prihod mladega in nadebudnega roda menedžerjev," je povedal predsednik uprave New Balance Jim Davis. "Rob ima ogromno izkušenj, znanja in, kar je najbolj pomembno, dobro razume edinstveno poslovniško kulturo v podjetju New Balance. Prepričani smo, da bo pod njegovo taktirko podjetje doseglo ambiciozne cilje, hkrati pa ohranilo svojo temeljno vodilo."

DeMartini je pri podjetju Procter & Gamble delal v prodaji in trženju, kasneje pa je bil imenovan na številne menedžerske položaje, saj je bil med drugim namestnik direktorja prodaje in distribucije za kavo Millstone Coffee, direktor prodaje za prigrizke in na koncu direktor za področje prigrizkov. Pri podjetju Gillette Company je Demaritini opravljal naloge namestnika predsednika uprave in direktorja, zadolžen pa je bil za področje brivnikov in osebne nege v Severni Ameriki, katerega skupni prihodki so bili 2.2 milijarde dolarjev. DeMartini je pri Tyson Foods bil zadolžen za vse vidike poslovanja, vrednega 6 milijard ameriških dolarjev, med drugim trženja, prodaje in upravljanja.

"Vesel sem prihoda na New Balance in možnosti, da prispevam k uspešnemu poslovanju tega podjetja," je povedal DeMartini. "Načrtujem nadaljevanje poudarka na domačo proizvodnjo, zaveze, ki jo je podjetje dalo resnim tekačem, in hitrimemu razvoju področja športne opreme in ostalih znamk športnih copat. Hkrati nameravam nadaljevati trenutno politiko vključenosti podjetja v lokalne skupnosti, kjer je prisotno."

DeMartini se je rodil v Kaliforniji, kjer je tudi opravljal šolanje. Na San Diego State University je diplomiral, kasneje pa je pridobil še magisterij iz financ. Trenutno DeMartini s svojo družino živi v mestu Swampscott v zvezni državi Massachusetts.

Podjetje New Balance, ki ima sedež v Bostonu v zvezni državi Massachusetts in je v zasebnem lastništvu, je vodilni proizvajalec visokotehnološko obdelanih športnih copat z velikostmi tako za dolžino kot tudi širino noge ter druge športne opreme za tek, hojo, vadbo, košarko, tenis, travnate površine kot tudi za otroke. Podjetje New Balance Athletic Shoe, Inc. ima več kot 2.800 zaposlenih po vsem svetu. Leta 2006 je skupna prodaja podjetja znašala 1,55 milijarde ameriških dolarjev. Več informacij je na voljo http://www.newbalance.com.

MULTIMEDIJSKE VSEBINE SO DOSTOPNE NA:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5379187

KONTAKT: New Balance

Amy Vreeland, 617/746-2214

amy.vreeland@newbalance.com