O-STA

Sirtris Pharmaceuticals, Inc. sporočil ceno prve javne ponudbe delnic

CAMBRIDGE, zvezna država Massachusetts, ZDA--(BUSINESS WIRE)--23. maja 2007--Biofarmacevtsko podjetje Sirtris Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: SIRT), ki razvija zdravila z malimi molekulami za zdravljenje bolezni staranja, kot je sladkorna bolezen tipa 2, je danes sporočilo ceno za prvo javno ponudbo svojih delnic. Podjetje bo ponudilo 6.000.000 navadnih delnic po ceni 10 dolarjev na delnico brez provizij in popustov za poroke pri prodaji delnic. Vse delnice ponuja podjetje Sirtris. Hkrati je Sirtris porokom pri prodaji dodelilo 30-dnevno opcijo za nakup dodatnih 900.000 delnic za pokrivanje morebitnih presežkov. Podjetje J.P. Morgan Securities Inc. bo vodilo knjigo naročil pri prodaji delnic, pri tem pa mu bodo pomagala podjetja CIBC World Markets Corp., Piper Jaffray & Co., JMP Securities LLC in Rodman & Renshaw, LLC. Delnice bodo kotirale na borzi NASDAQ Global Market pod oznako "SIRT".

Zvezna Komisija za vrednostne papirje in kapitalske trge (Securities and Exchange Commission) je 22. maja 2007 odobrila registracijo delnic podjetja Sirtris. Prva javna ponudba se bo izvedla na podlagi tiskanega prospekta. Izvod najnovejšega prospekta za to ponudbo je moč naročiti pri J.P. Morgan Securities Inc., Attention: Prospectus Department, 4 Chase Metrotech Center, CS Level, Brooklyn, NY 11245, ZDA, ali pa po telefonu na +1 718 242-8002 oz. po elektronski pošti na addressing.services@jpmorgan.com.

To sporočilo za javnost ne predstavlja ponudbe za prodajo in ne nagovarja k nakupu delnic. Delnice se ne bodo prodajale v zveznih državah, kjer je takšna ponudba, nagovarjanje ali pa nakup nezakonito pred registracijo delnic, kot to določajo dotični državni zakoni.

O podjetju Sirtris Pharmaceuticals

Sirtris Pharmaceuticals je biofarmacevtsko podjetje, ki se osredotoča na proizvodnjo originalnih peroralnih zdravil z malimi molekulami za zdravljenje bolezni staranja, med drugim sladkorne bolezni tipa 2 in ostalih bolezni metabolizma. Zdravila, ki jih razvija podjetje, dosegajo blagodejne učinke omejevanja vnosa kalorij brez potrebe po spreminjanju prehrambenih navad. To dosežejo z aktiviranjem sirtuinov, vrste encimov, ki so jih znanstveniki odkrili pred kratkim. Podjetje ima sedež v Cambridgeu v zvezni državi Massachusetts.

KONTAKT:

Sirtris Pharmaceuticals, Inc.

za vlagatelje: Michelle Dipp, 617-252-6920

ali

Pure Communications

za medije: Sheryl Seapy, 949-608-0841