O-STA

IntegraGen je prvi francoski ponudnik storitev tehnologij genotipizacije GoldenGate in Infinium s certifikatom podjetja Illumina

SAN DIEGO, 18. junij 2007

V času letne Evropske konference humane genetike v Nici v Franciji je podjetje Illumina Inc. (NASDAQ:ILMN) danes objavilo, da je ponudnik personaliziranih zdravstvenih storitev IntegraGen SA, ki je usmerjen v razvoj in komercializacijo molekularnih diagnostičnih testiranj za kompleksne bolezni in nudi genetske storitve, prejel certifikat kot ponudnik storitev illumina (CSPro(TM)) za tehnologije genotipizacije GoldenGate(R) in Infinium(R).

Illumina iz San Diega je vodilno podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje biotehnoloških orodij naslednje generacije in integriranih sistemov za analizo genetske variabilnosti in bioloških funkcij. Test GoldenGate je prva platforma podjetja Illumina, ki temelji na mreži in združuje visoko vzorčno prepustnost, visoko multipleksiranje in profiliranje DNK z metilacijo posameznih mest CpG.

V okviru rešitve za genotipizacijo celotnega genoma Infinitum na podlagi tehnologije BeadArray(TM) nudijo čipe BeadChip za enega ali več vzorcev in tehnologijo visoke gostote s fleksibilnostjo, ki omogoča dodatne SNP teste po meri.

"Podjetje IntegraGen drugim raziskovalnim institucijam, zasebnim in akademskim, nudi visokokvalitetne storitve in je kot prvi laboratorij v Franciji prejelo certifikat CSPro za genotipizacijo GoldenGate in Infinium," je povedala Karen Possemato, direktorica za korporativni marketing v podjetju Illumina. "S tem, ko so se pridružili programu CSPro, so še potrdili svojo zavezo biotehnološki skupnosti, ki omogoča zbiranje podatkov najboljše možne kakovosti za uporabo v genetskih analizah."

Emmanuel Martin, direktor za genetske storitve v podjetju IntegraGen, je dejal: "V podjetju IntegraGen smo ponosni na svoje zmožnosti, da spodbujamo ključne sposobnosti in raziskovalni skupnosti nudimo genetske storitve. Certifikat CSPro podjetja Illumina, ki smo ga prejeli, pomeni potrditev za obe podjetji, Illumina in IntegraGen, v prizadevanjih za kakovost, poleg tega pa našim strankam daje še več zaupanja v naše sposobnosti, da zadostimo njihovim potrebam."

Jessica Zucman-Rossi, dr. med., Ph.D., je stranka podjetja IntegraGen in je tehnologijo Illumina uporabljala v pariškem Študijskem centru za polimorfizem pri človeku (CEPH) v pilotni študiji za analizo izgube heterozigotnosti v tumorih na jetrih. "Tehnologijo Illumina smo uporabljali tudi za promotorsko metilacijo v tumorih na jetrih, ker smo s tem sistemom lahko testirali veliko količino genov, pri tem pa je možnost kvantificiranja metilacijskih stopenj velika prednost. V moji ekipi smo v vsakem poskusu analizirali veliko skupino vzorcev, čas generiranja rezultatov pa je bil kratek kljub veliki količini proizvedenih podatkov." Dodala je še:" Rezultati, ki smo jih dosegli, so bili izjemni, saj smo izvedli profiliranje z metilacijo na kar 96 vzorcih tumorja na več kot 1.500 mestih CpG. Podatki so trdni in ravno zdaj pripravljamo drugo serijo vzorcev.

Illumina CSPro

Illumina CSPro je partnerstvo, ki nudi skupne storitve, in želi zagotavljati zbiranje podatkov najboljše možne kakovosti za uporabo v genetskih analizah. Člani partnerstva so podvrženi strogemu dvostopenjskemu procesu certificiranja, ki vključuje spodnjo mejo pridobivanja podatkov, potrjevanje podatkov in pregled objektov in procesov na sami lokaciji podjetja. Več informacij o programu CSPro najdete na www.illumina.com/cspro.

O podjetju IntegraGen

IntegraGen je pionir na področju napovednega zdravstva. Podjetje uporablja svoje edinstveno strokovno znanje na področju genomske analize za identifikacijo genov, ki so povezani s kompleksnimi boleznimi, poleg tega pa komercializira molekularne diagnostične teste, da bi omogočilo individualizirane diagnoze, preprečevanje in zdravljenje.

Lastna tehnologija podjetja IntegraGen za mapiranje genov GenomeHIP nudi hitro, zanesljivo in gospodarno odkrivanje genetskih lokusov. S svojimi sposobnostmi, ki vključujejo močno biostatiko, bioinformatiko in izvrstno mapiranje in genotipiziranje, je IntegraGen uspešno prepoznal in patentiral gene, povezane z boleznimi z zgodnjim in poznim izbruhom. Trenutno svoja prizadevanja usmerjajo v sladkorno bolezen tip 2, debelost, avtizem in bipolarno motnjo. V prvem četrtletju leta 2007 so izvedli klinične poskuse za svoj prvi genetski test avtizma na podlagi notranje prepoznanih genov.

Podjetje IntegraGen je bilo ustanovljeno julija 2000 in ima 34 zaposlenih, svoje prostore pa ima v francoski genetski prestolnici Evry blizu Pariza, v Bonnu v Nemčiji in v New Yorku v ZDA. Več informacij najdete na www.integragen.com.

O podjetju Illumina

Illumina je vodilno podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje biotehnoloških orodij naslednje generacije in integriranih sistemov za analizo genetske variabilnosti in bioloških funkcij v velikem obsegu. Z lastnimi tehnologijami nudijo celovito linijo proizvodov in storitev, ki se trenutno uporabljajo na trgih za razporejanje, genotipizacijio in gensko ekspresivnost., vstopiti pa želijo tudi na trg za molekularno diagnostiko. Njihovi odjemalci vključujejo vodilne centre za genomsko raziskovanje, farmacevtska podjetja, akademske institucije, organizacije za klinične raziskave in biotehnološka podjetja. Njihovi pripomočki raziskovalcem po vsem svetu zagotavljajo uspešnost, visoko storilnost, gospodarnost in fleksibilnost, ki so potrebne za izvedbo milijard genetskih testov, s katerimi se pridobi dragocene medicinske podatke z naprednimi postopki genomike in proteomike. Prepričani so, da te informacije omogočajo raziskovalcem povezovanje genetske variabilnosti in biološke funkcije, kar bo krepilo nove ugotovitve na področju zdravil in klinične raziskave, omogočilo zgodnejše odkrivanje bolezni in posameznim pacientom dopuščalo boljšo izbiro med zdravili.

Izjava "varni pristan" v skladu z ameriškim zakonom Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995

To sporočilo za javnost lahko vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene določenim tveganjem in negotovostim.

Med pomembnimi faktorji, ki bi lahko povzročili, da bi se dejanski rezultati materialno razlikovali od napovedi v katerikoli trditvi, ki se nanaša na prihodnost, so stroški in rezultat pravdnega spora med Illumino in Affymetrixom, poleg tega pa naša sposobnost (i) da uspešno integriramo nedavni prevzem Solexa, Inc., (ii) da naprej razvijamo in komercializiramo naše tehnologije BeadArray(TM), VeraCode(TM) in Solexa(R) in razvijemo nove proizvode za gensko ekspresivnost in genotipizacijo in nove aplikacije naših tehnoloških platform, (iii) da proizvajamo robustne mikromreže in oligonukleotide Oligator(R), (iv) da integriramo in uravnotežimo našo tehnologijo VeraCode, (v) da uravnotežimo nadaljnje proizvode in tehnologije sinteze oligonukleotidov in zadostimo povpraševanju na trgu, ki izhaja iz našega sodelovanja z Invitrogenom; skupaj z drugimi faktorji, ki so navedeni v naši dokumentaciji, vloženi na Komisijo za vrednostne papirje, vključno z nedavnim letnim in četrtletnim poročilom, ali v informacijah, objavljenih na javnih tiskovnih konferencah, za katere je kraj in datum vnaprej najavljen. Odklanjamo kakršen koli namen ali odgovornost, da bi po objavi tega sporočila posodobili trditve, ki se nanašajo na prihodnost.

KONTAKT:

Illumina, Inc.

Maurissa Bornstein, Stiki z javnostmi

858-332-4055

mbornstein@illumina.com

Peter J. Fromen, Sr. Direktor, IR

858-202-4507

pfromen@illumina.com

ali

IntegraGen

Emmanuel Martin, Direktor, Prodaja & Marketing

+33 (0) 160 910 907

emmanuel.martin@integragen.com