O-STA

TA Associates in Rho Ventures zaključujeta investicijo v IntraLinks

BOSTON & NEW YORK--(BUSINESS WIRE)�-18. junij, 2007--TA Associates, vodilno podjetje na področju vlaganj zasebnega lastniškega kapitala za rast in odkupov, ter Rho Ventures, vodilno podjetje na področju tveganega in lastniškega kapitala za rast, sta danes objavili, da sta zaključili večinsko rekapitalizacijo IntraLinks, Inc., vodilnega ponudnika spletnih delovnih površin za varno izmenjavo dokumentov. Podjetje Rho je bilo večji delničar v IntraLinks od leta 2001 ter bo še naprej pomemben deležnik v podjetju. Pogoji transakcije niso bili razkriti.

Skozi svoje delovne površine na zahtevo (TM) IntraLinks pomaga podjetjem, da si med sabo delijo občutljive informacije in dokumente varno in zanesljivo na spletu. Stranke uporabljajo moderirane delovne površine za izmenjavo in vodenje časovno občutljivih, zaupnih informacij, zlasti za poslovne procese med organizacijami z več podružnicami. IntraLinks služi združevanjem in prevzemom, posojilom bančnega konzorcija, alternativnim investicijam in področju bioloških ved, izdelke podjetja pa uporabljajo korporacijske pravne, finančne in operativne skupine globalnih podjetij. Podjetje IntraLinks nudi ponudbe na podlagi naročnin in transakcij, in je olajšalo projekte z več kot 600.000 uporabniki, ki predstavljajo več kot 50.000 organizacij. Podjetje IntraLinks, ki je bilo ustanovljeno leta 1996, ima sedež v New Yorku in podružnice po vsem svetu.

"IntraLinks je izjemno podjetje s trdnimi, desetletnimi dosežki," je dejal Brian J. Conway, generalni direktor TA Associates, ki se bo pridružil upravnemu odboru podjetja. "Podjetje IntraLinks ima široko bazo strank in znatni zagon rasti, pojavilo se je kot vodilni ponudnik programske opreme-kot-storitve na spletnih delovnih površinah. Veselimo so tesnega sodelovanja z upravno skupino IntraLinks in Rho Ventures za nadaljnjo graditev vrednosti podjetja."

"Zadovoljni smo, da obračamo velik del svojega lastniškega kapitala v podjetju IntraLinks skupaj z uveljavljenim in izkušenim partnerjem, kot je TA," je dejal Habib Kairouz, upravni družbenik družbe Rho Ventures, ki bo ostal v upravnem odboru IntraLinks. "IntaLinks ima obvladljiv in dobro definiran poslovni model ter enkratno vrednost za kupce, in zadovoljni smo, da nadaljujemo naše razmerje s podjetjem."

"Pozdravljamo to partnerstvo s TA Associates in Rho Ventures, podjetjema, ki z nami delita zavezanost h kvaliteti in gradnji dolgoročnih razmerij s strankami," je dejal Patrick Wack, predsednik in generalni izvršilni direktor podjetja IntraLinks, Inc. "To potrdilo bo pomagalo še nadalje krepiti naš vodilni položaj in izkoristiti nove tržne priložnosti v Združenih državah in v mednarodnem prostoru na naši nadaljnji poti krepke rasti."

Trg za spletne rešitve se še naprej razvija zaradi rastoče potrebe po upravljanju in delitvi vsebin v spletnem okolju, rastočemu privzemanju zunanjega izvajanja in aplikacij na zahtevo, ter zaradi povečanega osredotočanja na varnost, nadzor in skladnost vsebin.

"V dandanašnji poslovni klimi se podjetja lotevajo skrbi v zvezi s skladnostjo, zanesljivostjo in upravljanjem informacij podjetja," je dejal Harry D. Taylor, višji podpredsednik TA Associates, ki se bo tudi pridružil upravnemu odboru podjetja IntraLinks. "Ti tržni trendi so ustvarili široko privlačnost delovnih površin na zahtevo podjetja IntraLinks, še posebno v okviru trga finančnih storitev. Ko ti trendi pridobivajo zagon po podjetjih širom sveta, pričakujemo, da bo podjetje IntraLinks še nadalje povečalo svojo prodornost na trg v okviru finančnih storitev in se bo razširilo v nove vertikalne trge."

Podjetje TA Associates ima več kot 39 let investicijskih izkušenj, pri čemer se je osredotočalo na rekapitalizacije in odkupe donosnih rastočih podjetij. Podjetje TA je bilo zgodnji investitor v zasebni kapital v vodilnih spletnih podjetjih, kot je Ameritrade (NASDAQ: AMTD); v vodilnih podjetjih za programsko opremo, kot so BMC Software (NYSE: BMC), Cadence Design Systems (NYSE: CDN) in Hyperion Solutions Corporation (NASDAQ: HYSL); ter v hitro rastočih podjetjih s finančno tehnologijo kot je IntercontinentalExchange (NYSE: ICE).

Podjetje Goodwin Procter je služilo kot pravni svetovalec za TA Associates. Podjetje Heller Ehman je nudilo pravne storitve podjetju IntraLinks. Svetovalne storitve je podjetju TA nudil Jefferies Broadview, za podjetje IntraLinks pa podjetje Credit Suisse. Podjetje Proskauer Rose LLP je nudilo pravno svetovanje podjetju Rho Ventures.

IntraLinks

IntraLinks(R) delovne površine na zahtevo(TM) povezujejo poslovne skupnosti in pospešujejo inteligentni pretok informacij ter dokumentov med sodelujočimi. Skozi zanesljiva, nevtralna spletna okolja podjetja IntraLinks je podjetjem omogočena boljša konkurenčnost s pospeševanjem ključnih poslovnih procesov, poenostavljanjem komunikacije in gojenjem hitrega delovnega pretoka. IntraLnks je lahko dostopen kjerkoli in kadarkoli z uporabo spletnega brskalnika.

Od leta 1997 naprej je delovne površine na zahtevo(TM) podjetja IntraLinks za komunikacijo in sodelovanje na tisoče projektih in transakcijah uporabilo več kot 600.000 sodelujočih, ki predstavljajo več kot 50.000 organizacij. IntraLinks je bil privzet širom sveta v finančnih storitvah in farmacevtskih industrijah, kjer med stranke podjetja spadajo AstraZeneca Pharmaceuticals LP, Bank of America, Bear Stearns, Deutsche Bank, FDIC, TD Securities, Thomas Weisel Partners in WestLB med stotinami drugih. Podjetje IntraLinks, ki je bilo ustanovljeno leta 1996, ima sedež v New Yorku in podružnice širom sveta.

TA Associates Podjetje TA Associates, ustanovljeno leta 1968, je eno največjih in najbolj izkušenih podjetij za zasebni lastniški kapital. Podjetje s pisarnami v Bostonu, Londonu in Menlo Parku upravlja deset milijard ameriških dolarjev v kapitalu in je investiralo v več kot 370 podjetij. Podjetje TA Associates nudi odkup uprav, odkup lastnih delnic s ponovno zadolžitvijo in lastniški kapital za rast, primarno za tehnološke, finančne storitve, poslovne storitve, zdravstveno varstvo in potrošniške dejavnosti. Več informacij o TA Associates je mogoče najti na www.ta.com.

Rho Ventures

Rho Ventures, oddelek Rho Capital Partners, je podpiral nastajajoča in hitro rastoča podjetja primarno v Združenih državah od svojega nastanka leta 1981. Upravljani tvegani kapital in skladi lastniškega kapitala za rast trenutno presegajo 1,4 milijarde ameriških dolarjev. Podjetje Rho Ventures je investiralo v približno 200 podjetij in pomagalo graditi tržne voditelje v mnogih hitro rastočih industrijah. Podjetje trenutno investira Rho Ventures V, 425MM ameriških dolarjev vreden sklad, lansiran leta 2005. Prejšnje investicije vključujejo podjetja Ciena Corporation, Compaq Computer (trenutno del podjetja Hewlett Packard), Diversa, Human Genome Sciences, iVillage (trenutno del podjetja NBC Universal), Leukosite (trenutno del podjetja Millennium Pharmaceuticals), MedImmune, Senomyx, Silicon Graphics, VandaPharmaceuticals, Vicuron in Yantra (trenutno del podjetja SterlingCommerce). Za dodatne informacije obiščite www.rho.com.

Izjava v skladu z načeli "varnega pristana" po ameriškem zakonu iz leta 1995 o reformi pravnih postopkov v zvezi z vrednostnimi papirji: Izjave v zvezi s tem sporočilom, ki niso zgodovinsko dejstvo, kot so napovedi za prihodnost glede prihodnjih finančnih dosežkov in rasti, vključujejo tveganje in negotovosti. Tovrstne izjave so podvržene različnim dejavnikom, ki bi lahko povzročili pomembnejši odmik dejanskih rezultatov od napovedi. Kakršne koli napovedi predstavljajo najboljšo trenutno presojo podjetij TA Associates, Rho Ventures in IntraLinks. TA Associates, Rho Ventures in IntraLinks zavračajo vsak namen ali obveznost do posodabljanja kakršnih koli napovedi za prihodnost.

KONTAKT:

TA Associates

TA Associates

Marcia Z. O'Carroll, 617-574-6796

VP Marketing

mocarroll@ta.com

ali

Arnold Corporate Communications

Philip Nunes, 617-587-8906

pnunes@arn.com

ali

IntraLinks

Diane S. Carlson, 212-543-7834

Senior VP Marketing

dcarlson@intralinks.com

ali

Walek & Associates

Brian W. Hickey, 212-590-0529

bhickey@walek.com