O-STA

NextWave Wireless pridobil širokopasoven brezžični spekter v Avstriji, na Slovaškem in na Hrvaškem

Spekter bodo pridobili z nakupom večinskega deleža v podjetju WiMAX Telecom AG iz Züricha

Uredništvo za gospodarstvo/področje telekomunikacijSAN DIEGO, 18. junij 2007

NextWave Wireless Inc. (NASDAQ: WAVE), globalni ponudnik mobilnih širokopasovnih in brezžičnih multimedijskih proizvodov in tehnologij za naslednjo generacijo mobilnih tehnologij Wireless 2.0 je danes objavil, da je Inquam Broadband GmbH, podružnica podjetja NextWave, ki je tudi v njegovi v večinski lasti, podpisal dokončno pogodbo za nakup 65% večinskega deleža podjetja WiMAX Telecom AG.

WiMAX Telecom AG iz Züricha v Švici je pridobil koncesije za uporabo brezžičnega širokopasovnega spektra za področje celotne države v Avstriji in na Slovaškem, in koncesijo za spekter na večjem delu hrvaškega ozemlja. Koncesije se nanašajo na frekvenčni pas 3.5 GHz in zajemajo približno 16,8 milijonov strežnikov POP. Avstrijska koncesija za spekter dovoljuje ponudnikom storitev, da nudijo vse mobilne storitve. Pričakuje se, da bodo tudi upravni organi na Slovaškem in na Hrvaškem v prihodnosti izdali podobna dovoljenja.

Državalicence za strežnike POP (v milijonih)Pokritost prebivalstva %Spekter
Avstrija8,3100%49 MHz
Slovaška5,5100%56 MHz
Hrvaška3,068%39 MHz

WiMAX Telecom upravlja omrežji WiMAX v Avstriji in na Hrvaškem, s čimer trenutno nudi brezžične širokopasovne storitve 8500 odjemalcem. Podjetje WiMAX Telecom je za pionirske dosežke pri uvajanju komercialnih storitev WiMAX v Evropi dvakrat prejelo nagrado Best of WiMAX World.

"Zelo smo veseli, da se bo skupini podjetij v lasti NextWava pridružil WiMAX Telecom, ki je pravi pionir na področju brezžičnih širokopasovnih storitev. Naša naložba v WiMAX Telecom širi našo mrežo spektra v Evropi, ki trenutno vključuje licence za območje celotnih držav v Nemčiji in Švici, za naše odjemalce v Avstriji, na Slovaškem in na Hrvaškem pa predstavlja izjemno priložnost, da razvijejo mobilna širokopasovna omrežja naslednje generacije," je dejal Allen Salmasi, predsednik in izvršilni direktor podjetja NextWave Wireless Inc. "Veselimo se sodelovanja z izjemno ekipo podjetja WiMAX Telecom pri razvoju naslednje generacije mobilnih širokopasovnih rešitev, ki jih ti trgi potrebujejo."

Dov Bar-Gera, ustanovitelj, predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja WiMAX Telecom, je dodal: "WiMAX Telecom z navdušenjem pričakuje združitev z Inquamom in NextWave Wirelessom, saj gre za vodilno podjetje na področju razvoja brezžičnih širokopasovnih in multimedijskih tehnologij naslednje generacije. Naš cilj je v sodelovanju z našimi novimi partnerji najti možnosti za najdostopnejše in najbolj napredne brezžične širokopasovne storitve na teh trgih."

Nakup bo opravljen v skladu s standardnimi pogodbenimi pogoji. Stranki pričakujeta, da bo pogodba sklenjena v začetku druge polovice leta 2007.O podjetju NextWave WirelessNextWave Wireless Inc. (NASDAQ: WAVE) razvija mobilne širokopasovne proizvode in tehnologije naslednje generacije za proizvajalce mobilnih naprav in omrežne opreme in za ponudnike brezžičnih storitev. S svojim proizvodi in tehnologijami omogočajo hitrejša, bolj zanesljiva, lažje dostopna in cenovno bolj ugodna brezžična širokopasovna omrežja. Preko hčerinskega podjetja NextWave Broadband razvijajo skupino proizvodov polprevodnikov in omrežnih elementov, ki temeljijo na tehnologijah WiMAX in Wi-Fi. Hčerinsko podjetje PacketVideo številnim največjim svetovnim ponudnikom brezžičnih omrežij in proizvajalcem pogovornih naprav nudi multimedijsko programsko opremo za vgradnjo v mobilne telefone in pametne mobilne naprave. Hčerinsko podjetje GO Networks za komercialne in javne ponudnike storitev povsod po svetu razvija mobilne sisteme Wi-Fi razreda carrier-class za širšo uporabo. Hčerinsko podjetje IPWireless je globalni ponudnik mobilnih širokopasovnih in predvajalnih proizvodov in tehnologij, ki temeljijo na tehnologiji TD-CDMA. NextWave je z mešanim podjetjem, katerega večinski lastnik je, na območju ZDA pridobil licenco za uporabo spektra, ki pokriva 248 milijonov prebivalcev, poleg tega pa koncesiji za spekter WiMAX na področju celotne Nemčije in Švice. Podjetje namerava nuditi spekter vsem ponudnikom storitev, ki nameravajo razvijati brezžična širokopasovna omrežja naslednje generacije na podlagi njegovih naprednih brezžičnih širokopasovnih proizvodov in tehnologij. Obiščite spletno stran podjetja NextWave Wireless: www.nextwave.com.O podjetju Inquam BroadbandPodjetje Inquam Broadband je bilo leta 2006 ustanovljeno za investicije in vodenje brezžičnih širokopasovnih sredstev v Evropi. Kot hčerinsko podjetje v večinski lasti podjetja NextWave Wireless je pridobilo koncesije za brezžična širokopasovna omrežja na celotnih območjih Nemčije in Švice. Sedež podjetja je v Kölnu v Nemčiji.

O podjetju WiMAX Telecom

WiMAX Telecom s sedežem v Zürichu v Švici je evropski ponudnik brezžičnih širokopasovnih storitev, ki mu je bila dodeljena uporaba spektra 3.5 GHz V Avstriji, na Slovaškem in na Hrvaškem. V Avstriji in na Slovaškem so vpeljali omrežji WiMAX, v katerih imajo trenutno 8500 odjemalcev. Poleg hitrih mobilnih širokopasovnih storitev v avstrijskem omrežju nudijo svojim odjemalcem tudi internetno telefonijo (VoIP). Podjedje WiMAX Telecom je dvakrat prejelo nagrado Best of WiMAX World. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2004, ima trenutno 60 zaposlenih. Obiščite spletno stran podjetja WiMAX Telecom: www.wimax-telecom.net.

O trditvah, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost, in so v skladu z ameriškim zakonom Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995 podvržene tveganjem in negotovostim. Nikakor ni mogoče zagotoviti, da bodo trditve, ki se nanašajo na prihodnost, uresničene. Dejanski dogodki in rezultati se lahko materialno razlikujejo od predvidenih dogodkov ali rezultatov ali od katerih koli trditev, ki se nanašajo na prihodnost, in so bile objavljene s strani podjetja NextWave ali v njegovem imenu, zato se jih ne sme upoštevati kot napoved prihodnjih dogodkov ali rezultatov. Pomembni faktorji, ki bi lahko vplivali na dejanski razvoj dogodkov ali rezultatov, so podrobneje opredeljeni v dokumentaciji podjetja NextWave, vloženi na Komisijo za vrednostne papirje (SEC). Vsi ti dokumenti so dostopni na spletni strani komisije SEC: www.sec.gov

NextWave se nikakor ne obvezuje, da bi po objavi kakršnih koli trditev, ki se nanašajo na prihodnost, takšne trditve popravil ali posodobil v skladu s spremembami dogodkov ali okoliščin, razen če je to določeno z ustreznim zakonom.

Kontakt za medije:

NextWave Wireless Inc.

Michael Gury, 203-742-2535

mgury@nextwave.com