O-STA

Shelbourne Development izbral podizvajalca za izgradnjo temeljev stolpnice Chicago spire

Mestne oblasti dale dovoljenje - gradnja znamenite Calatravove stolpnice se bo začela v nekaj tednih

CHICAGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 26. junij 2007 - Družba Shelbourne Development Group, Inc. je danes sporočila, da je podjetje Case Foundation Company izbralo kot podizvajalca za začetek izgradnje The Chicago Spire, 610 metrov visoke zavite bivalne stolpnice, ki se nahaja na naslovu 400 North Lake Shore Drive. Mestne oblasti v Chicagu so podjetju Case izdale dovoljenje in gradnja se bo začela v nekaj tednih.

"To je pomemben mejnik, saj je bila pridobitev dovoljenja zadnji korak pred uradnim začetkom gradnje The Chicago Spire," je dejal Garrett Kelleher, izvršni predsednik Shelbourne Development Ltd in Shelbourne Development Group, Inc. "Smo zelo ponosni, da smo Case dodali naši izjemni globalni skupini."

Case bo priskrbel 34 betonskih in jeklenih kesonov, ki bodo predstavljali temelj za stolpnico The Chicago Spire. Ti bodo pritrjeni preko 36 metrov globoko v zemljo in bodo podpirali 150 nadstropij visoko zgradbo. Case bo dodatno izgradil še zagatni jez s premerom skoraj 32 metrov in globino skoraj 24 metrov za zagotavljanje suhega delovnega okolja. Jez bo kasneje služil kot osnova za izgradnjo nebotičnika.

Izgradnja te podzemne faze naj bi bila zaključena v prvem četrtletju 2008. Okoljevarstveni ukrepi so že bili izvedeni na mestu nebotičnika The Chicago Spire, medtem ko so delavci podjetja STS, okoljski svetovalci podjetja Shelbourne, izvedli odvzem vzorcev na območju DuSable Park. Območje izgradnje The Chicago Spire je bilo očiščeno, zavarovano in bo kmalu pripravljeno na postavitev kesonov. Izgradnja nebotičnika The Spire bo predvidoma v drugi polovici 2010.

Globalna marketinška akcija za prodajo prostorov v nebotičniku se bo začela septembra 2007. Prodajni center bo nameščen v 18. nadstropju nebotičnika NBC Tower, 454 N. Columbus Drive, s katerega je mogoče videti parcelo, kjer bo stal The Chicago Spire. Prodajo bo vodilo podjetje Savills Plc. iz Združenega kraljestva, eno od vodilnih mednarodnih svetovalnih podjetij na področju nepremičnin z izkušnjami pri trženju nekaterih najbolj zaželenih stanovanj po celem svetu.

Za več podatkov o The Chicago Spire in Shelbourne Development Group, Inc., si oglejte http://www.shelbournedevelopment.com/ in http://www.thechicagospire.com.

O podjetju Shelbourne Development

Shelbourne Development s sedežem v Dublinu je eno od vodilnih irskih podjetij za gradnjo nepremičnin in velja za enonajbolj profesionalnih in naprednih gradbenih podjetij v državi. V zadnjih treh letih je izkušena ekipa Shelbourne, znana po svojih uspehih v ocenjevanju in uspešnem izkoriščanju cikličnosti trga nepremičnin, na Irskem zgradila okoli 140.000 kvadratnih metrov površin. Trenutna vrednost razvojnih izdelkov podjetja v Dublinu je vredna preko 2 milijardi dolarjev. Shelbourne je trenutno aktiven na Irskem, v Združenem kraljestvu, Franciji in Chicagu. Garrett Kelleher, izvršni direktor Shelbourne Development Ltd in Shelbourne Development Group, Inc. ima v lasti številne nepremičnine v Evropi.

KONTAKT:

Weber Shandwick

Kim Metcalfe

Tel: (312) 988-2393

GSM: (312) 802-0211

kmetcalfe@webershandwick.com