O-STA

Svet za konkurenčnost odločil v prid podjetja Direct Energie, ki je branilo pravico potrošnikov do poštene konkurence, in to ne v škodo tarifnih postavk

PARIZ, 3. julija 2007 - Dobavitelj električne energije Direct Energie, sicer del skupine Louis Dreyfus Group, je vložil pritožbo in prošnjo za ukrepe proti dobavitelju električne energije EDF, z namenom odpreti trg električne energije za majhne uporabnike (mala podjetja in gospodinjstva). Svet za konkurenčnost je sprejel odločitev, ki je ključna za sektor in omogoča vzpostavitev konkurence. Odločitev sveta je "štartni signal" za odprtje trga.

Če je bila bojazen, ki so jo izrazile potrošniške organizacije, upravičene, pa bo odločitev sveta utišala njihova priporočila, naj uporabniki ne zapuščajo EDF. V resnici bodo uporabniki, ki bodo izbrali Direct Energy, lahko še naprej pridobivali na račun konkurenčne prednosti francoske proizvodnje, ki je močnejša od sosednih.

Ta odločitev bo Direct Energie omogočila zagotavljanje nizkih in trajno stabilnih tarifnih postavk. Tako bo Direct Energy takoj po uveljavitvi odločitve sveta naredil korak v smeri svojih uporabnikov in omogočil tarifne postavke, nižje od tistih pri EDF.

Tržna strategija in nova ponudba ter storitve skupine bodo razkriti septembra. Posamezni uporabniki se bodo na trenutno ponudbo Direct Energy lahko naročili od 1. julija naprej in bodo avtomatično pridobili ob zagonu novih ponudb podjetja. Direct Energie bo znižal tudi urno postavko za vseh svojih 80,000 poklicnih uporabnikov in s tem pokazal, da odprtje konkurenci ni nujno sinonim za "dvig tarifnih postavk".

Odločitev sveta prav tako odpira sektor proizvodnje elektrike. V okviru pravice, dane Direct Energie za razvoj lastnih aktivnosti, Svet za varstvo konkurence podjetju daje signal, da podpira njegovo politiko naložb v proizvodna sredstva komplementarna jedrski energiji, termo energiji, hidravlični energiji in drugim vrstam obnovljivih energij.

Skupina Direct Energie Group pričakuje ambiciozne naložbe v proizvodnjo in bo septembra razkrila načrte, ki jih je razvila podružnica Direct Energie Generation.

Xavier Caitucoli, predsednik uprave Direct Energie, pravi: "Uporabniki bodo lahko s 1. julijem zapustili EDF, in to brez strahu, saj sedaj lahko zagotavljamo konkurenčen in trajen položaj na trgu."

KONTAKT:

Aromates Agency for Direct Energie

Tel: + 33 1 46 99 10 89

mleliepvre@aromates.fr